Instagram Verified başlığıyla gelen mail doğru mu?

0

Mailime bugün Instagram Support diye bir yerden Instagram Verified başlığıyla mail geldi. Gelen bu mailde hesabıma mavi tik verileceği falan yazıyor ama tam anlamadım. Bu doğru mu?

Instagram gerçekten mavi tik veriyor mu?

omercik omercik (9418)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Hayır, bu mail gerçekten Instagram tarafından gönderilmiyor. Aslında mailde bunu belli eden bir sürü hezeyan dolu ifade var.

    Instagram Verified maili gerçek mi?

    Bu gelen mail phishing, yani sizin bilgilerinizi çalma girişimine yönelik gönderilmiştir. Instagram durduk yere hiç kimseye mavi tik vermez. Verse bile bunu böyle saçma bir mail ile kullanıcıya haber etmez.

    Gelen mailde şöyle bir cümle var: "Your account has been verified and found for the blue authentication tag. All you need to do is enter your user name, password and security code on a clean sheet send it to us so your face can be seen. Security Code: 82652"

    Bu cümlede demek istiyor ki: "Hesabınız doğrulandı ve mavi tik almak için uygun bulundu. Yapmanız gereken şey kullanıcı adınızı, hesabınızın şifresini ve alttaki güvenlik kodunu kağıda yazıp elinizde tutarken yüzünüz de görünecek şekilde bize göndermektir."

    Instagram gerçekten hesabınıza mavi tik verecek olsa bunun için sizden neden şifrenizi istesin? Sizin kimliğinizi doğrulamayı neden istesin?

    Mavi tik zaten tanınmış kişilerin gerçekten Instagram tarafından onaylandığı anlamına gelir. Eğer mavi tik almaya hak kazanmışsanız zaten Instagram tarafından tanınıyorsunuz demektir, ek bir onaya gerek kalmaması lazım mantıken. Diyelim ki yine de onay istedi. Bunu kesinlikle ama kesinlikle "hesabınızın şifresini kağıda yazın.." diyerek yapmaz. Instagram'ın sizin hesabınızın şifresini bilmeye ihtiyacı var mıdır sizce?

    Lafı fazla uzatmaya gerek yok, Instagram Verified başlığıyla gelen maile sakın hesabınızla alakalı bilgileri yazarak cevaplamayınız.

    omercik omercik (9418)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol