Instagram Video blocked ne demek?

0

Instagram'da video paylaştığım zaman bu video kendiliğinden siliniyor. Daha sonra sen bölümünde kırmızı ünlem işareti ile Video blocked - Your video was blocked because it may have copyrighted content that belongs to someone else şeklinde uyarı görüyorum. Instagram video blocked ne demek? Neden Video blocked uyarısı alıyorum?

murat murat (12492)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Video blocked, videonu engellendi anlamına geliyor.  Instagram paylaşmak istediğiniz videoyu engelliyor ve paylaşımdan otomatik olarak kaldırıyor.  Video blocked - Your video was blocked because it may have copyrighted content that belongs to someone else uyarısının Türkçe anlamı Video engellendi - Videonuz engellendi, çünkü telif hakkıyla korunan başkasına ait bir içeriğe sahip olabilir. anlamına geliyor.

    Paylaştığınız video eğer telif gerektiren bir videoysa Instagram bunu yayınlamanıza izin vermeyecektir. Instagram paylaşılan içerikleri denetler eğer video telif gerektiriyorsa, video kısa bir süre sonra yayından kaldırılır. 

    Siz paylaşımlarınızda bu videoyu görebilirsiniz ama sizi takip edenler videoyu göremeyecektir. Video blocked uyarısı işte bu gibi telif gerektiren videolar tarafınızca paylaşıldığında alınır.  Özellikle müzik klibi gibi içerikler teklif gerektirdiği için, bu tür paylaşımlarda video blocked alınması kaçınılmazdır.

    Telif hakkı sadece videolarda olmaz. Müzik, yazı, resim gibi farklı paylaşımlar da telif gerektirebilir.  Örneğin bir kitaptan bir bölümü paylaşmak bile bazen telif gerektirebilir. Instagram bu gibi durumlarda sizi uyaracaktır. 

     

    murat murat (12492)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol