Instagramdaki akış neye göre düzenleniyor?

0

Ben normalde sadece bi kaç konuyla ilgileniyorum. Ama akışımda ilgilendiğim konular dışında  çoğunlukla alakam olmayan dünya geneli paylaşımlar çıkıyor. Bu durum gittikçe canımı sıkmaya başladı. Ben akışta sadece ilgilendiğim konuların çıkmasını istiyorum. Bunun için ne yapmalıyım veya yapmamalıyım. Lütfen yardımcı olabilir misiniz?

nevada nevada (1)
7 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Önceden Instagramdaki akış zamana göre düzenleniyordu, takip ettiğiniz hesapların paylaşımları zamana göre sıralanıyordu.

    Şimdi ise sizin ilgi alanlarınıza, Instagramın ilginizi çekebileceğini düşündüğü paylaşımları yukarıda gösterecek bir algoritma kullanıyor. Paylaşımların zamanı, diğer kullanıcılar arasındaki ilişki vb parametlere kullanıp bir agoritmaya göre sıralıyor.

    Instagram Popüler olan, daha fazla ilgi çeken paylaşımları yukarı çekiyor. Tabi bu işi yaparken sizin takip ettiğiniz hesapların paylaşımlarını kullanıyor. Başka hesapların değil. 

    Eğer takip etmediğiniz paylaşımlar görüyorsanız bunlar sponsorlu içerik yani reklamlardır. Bunun dışında  sizin bilginiz dahilinde olmayan hesapları takip ediyor olabilirsiniz

     

    cemkara cemkara (4215)
    7 yıl önce cevaplandı

    • @nevada sizin takip etmediğiniz kişilerin paylaşımları mı akışınıza düşüyor? önce bunu netleştirelim. cemkara 7 yıl önce

    0

    Cevabınız için teşekkür ederim. Ama biraz daha açıklayabilir misiniz. Akışımda istediğim konularla ilgili paylaşımların olması için nasıl hareket etmeliyim. Takip, beğeni vs. ile mi ilgili veya farklı bi durum mu var. Ben takiplerimi, beğenilerimi, takipçilerimi mümkün olduğunca sildim ama yine de bi faydasını görmedim. 

    nevada nevada (1)
    7 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol