Instagramdan rahatsız edilme sorunu

0

Merhaba. Yıllardır kullandığım Instagram hesabına kim olduğunu tahmin ettiğim ama emin olmadığım birisi farklı hesaplar açarak mesaj isteği gönderiyor. Her defasında engellememe rağmen yeni bir hesap açıyor. Hesabımdaki profil fotoğrafını kaldırıp ismimi değiştirdim. Ancak yine bulmuş tekrar mesaj isteği atmış. Kullanıcı adımı tamamen değiştirmeme rağmen bu kişi beni nasıl bulabiliyor? Ortak bir arkadaşımız da yok. Hesabımı mecbur kalmadıkça kapatmak istemiyorum kullanamaya devam etmek istiyorum. Aynı hesabımın bulunamaması için ne yapabilirim yardımcı olur musunuz? Ayrıca ben bu tahmin ettiğim kişiyi savcılığa şikayet edersem bir sonuç çıkar mı ceza alır mı acaba? Instagram yerli olmadığı için boşuna mı uğraşmış olurum? 

mvra mvra (1)
2 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Belli ki seni takıntı haline getirmiş.  Senin hesabın aynı kaldığı müddetçe seni bulur. Yeni hesap açıp aynı ad soyad kullanırsan yine bulur. Her mesaj attığında engellemekten başka çaren yok. Engellerken "Bu hesabı ve gelecekte açacağı hesapları engelle" seçeneğini seçmelisin.  Fakat bu da %100 bir koruma sağlar anlamına gelmez.

    Elbette kişiyi biliyorsan, tehdit mesajları alıyorsan savcılığa suç duyurusunda bulunabilirsin. Instagramın yabancı olması bu duruma engel değil.  Bu durum belli ki sende ciddi rahatsızlık yaratıyor. Olay daha farklı boyutlara gelmeden savcılığa gitmende fayda var. Elbette yazdığı şeylerin suç, taciz kapsamına girmesi gerekiyor. Sürekli "merhaba" yazıyorsa bu suç kapsamına girmez. 

    hakan hakan (15394)
    2 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol