intel computing improvement program nedir?

0

Yüklü olan programlarda intel computing improvement program adında bir uygulama var. Yine intel uygulamasını açtığımda intel computing improvement program karşıma geliyor. intel computing improvement program nedir ne işe yarar, kaldırsam bir sorun olur mu?

Anonim Anonim (156)
2 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    intel computing improvement program nedir?

    intel computing improvement program  intel firmasının bilgisayarınızla ilgili veri toplamasını sağlayan bir program.  Ne gibi veriler topluyor?

    intel computing improvement program şu tür bilgileri topluyor:

    •  Tür web sitelerine giriyorsunuz ( web sitelerinin adreslerini almıyor)
    • Bilgisayara bağlı cihazlar, printer, usb flash bellek, usb porta taktığınız cihazlar, bluetooth ile bağlandığınız cihazlar
    • Kullandığınız uygulamalar

    Adınız, e-posta adresiniz, IP adresiniz, MAC adresiniz gibi bilgiler toplamıyor. Kişisel hiç bir veriyi toplamıyor. Kimliğinizin saptanacağı verileri almıyor.

    intel computing improvement program'na katılmaya davet ediyoruz ekranında Kabul et seçeneği ve Reddet seçeneği var. Kabul ederseniz bu bilgiler toplanıp Intel sunucularına iletiliyor.

    intel computing improvement kaldırsam sorun olur mu?

    intel computing improvement uygulamasını kaldırabilirsiniz. Herhangi bir soruna yol açmaz, Intel sürücülerinin ve uygumalarının çalışmasını engellemez.

     

    intel computing improvement program detayı:

    Toplanan bilgiler arasında, belirli kategorilerdeki siteleri bu cihazda ne kadar süreyle ve ne sıklıkta ziyaret ettiğinizi gösteren internette gezinme çubuk grafiği yer alır. Ziyaret ettiğiniz siteler 30 kategoriden birine dahil edilir. Açık bir şekilde ek bir izin almadan size URL adresleri, web sayfası başlıkları veya kullanıcıya özgü diğer içerikler göndermeyiz.

    Toplanan bilgiler cihazınızın üreticisini, CPU modelini, bellek ve ekran yapılandırmasını, işletim sistemi sürümünü, yazılım sürümünü, bölge ve dil ayarlarını, bulunduğunuz bölgeyi ve zaman dilimini, bilgisayar ortamınızdaki diğer cihazları, yazılım kullanımını (örneğin, kaç kez kullandığınız, ne süreyle kullandığınız vb.) ve özelliklerin kullanımını içerir. Toplanan veriler, cihazınızda depolanan rastgele oluşturulmuş benzersiz bir numarayla (GUID) ilişkilendirilir. Bilgisayar ortamınızdaki diğer cihazlar; evrensel tak-çalıştır cihazları (örneğin, akıllı TV modeli ve üretici bilgileri, video yayınlama cihazları) veya bilgisayarınızın yerel ağ üzerinden erişebileceği bilgileri yayınlayan diğer cihazları içerir.  Bu bilgiler, Intel olarak ürünlerimizin zaman içinde nasıl bir performans gösterdiğini anlamamıza, ürünlerimizin ne ölçüde yararlı olduğunu görmemize, sorunları saptamamıza ve ileriye dönük ürün iyileştirmelerini belirlememize yardımcı olur. Toplanan bilgiler arasında oluşturduğunuz veya görüntülediğiniz hiçbir gerçek içerik yer almaz ve bu bilgiler, açıkça ek bir izin vermediğiniz sürece kimliğinizi saptamak için kullanılmaz.

    Daha ayrıntılı bilgi edinmek için şu adresteki sıkça sorulan sorulara bakabilirsiniz: https://policy.system-usage-report.intel.com/faq/ . 

    Intel® Computing Improvement Program, toplanan bilgileri yetkisiz veya yasa dışı erişime, değiştirilmeye, açıklanmaya ya da tahrip edilmeye karşı korumak için makul kurumsal, teknik ve idari önlemlerden yararlanmaktadır. Intel'in gizlilik uygulamalarıyla ilgili daha fazla bilgiye çevrimiçi olarak şu adresten ulaşabilirsiniz: https://www.intel.com.tr/content/www/tr/tr/privacy/intel-privacy-notice.html .

    alattin alattin (16999)
    2 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol