Intel Core Duo 2 Overclock yapma

0

Intel Core Duo 2 P7450 model işlemcimi 2.13 GHz'den en uygun frekans hızına nasıl yükseltirim? 2.4-2.5 GHz falan, ama zararsız.

0138adana 0138adana (54)
6 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    @temmuz hocama bu cevabında katılamıyorum. Overclock eğer doğru bir şekilde yapılırsa, aslında daha fazla çalışma kapasitesi olan bir işlemciyi maksimum gücüne getirmek olarak tanımlanabilir.

    İşlemcinize overclock yaparak daha fazla performans kazanır ve üst seviye bir işlemcinin ayarına gelebilirsiniz. Ancak bu bilinçli ve kararında yapılmalıdır. Eğer kararında yapmadan sınırı aşarsanız size yarar yerine performans kaybı, kararsızlık ve donanım arızası olarak geri dönecektir.

    Her işlemcinin overclock limitleri farklıdır. Hatta aynı model olsalar bile farklıdır. Bu yüzden bizim size şu değeri yapın gibi bir cevabımız olmayacaktır. Siz internet üzerinde araştırın ve sizinle aynı model veya size yakın bir modelin hangi aralıklar ile overclock yapıldığını tespit edin. Bilgileri öğrenmenizin ardından, işlemcinize overclock denemeleri yapmaya başlayın ve stabilite testleri gerçekleştirin. Stabilite oranın bozulduğu yerde durun ve daha fazla ileriye gitmeyin.

    Overclock işlemlerini anakartınızın BIOS menüsünden yapabilirsiniz. BIOS menüsüne geldiğinizde Cpu Ratio, Cpu Clock, FSB gibi değerlerin olduğu bölümde yer alacaktır. Bunu daha ayrıntılı öğrenmek için YouTube üzerindeki videolara bakabilirsiniz.

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    6 yıl önce cevaplandı

    • Sen yine beni dinle ve sakın ola overclock yapmaya falan teşebbüs etme @0138adana Zira sen çok tecrübesiz gibisin. İşlemcinde veya sisteminde önemli problem ve hasarlara yol açabilirsin. Üstteki mesajda @ismailsarp görüş ve düşünceleri genel şeylerdir. Her şart altında ve herkes için doğru olmayabilir. Benim fazlasıyla tecrübemde var, sakalımda.. Sözümü dinlemelisin :) temmuz 6 yıl önce
    • @temmuz hocam overclock risk barındırır. Ama zaten durumu kötü olan bir işlemciye hayat verebilir. Bu durumda risk kabul edilebilir bana kalırsa :) ismailsarp 6 yıl önce
    • Tamamda @0138adana acaba BIOS'a problemsiz girebiliyormu ve orada hangi hallerde nasıl değişiklikler yapabileceğini biliyormu? PC'yi ve donanımı hiç bilmeyen biri overclock diye bir şeyi sadece duyarak bu riskli işi uygulayabilirmi? Ben bu sorumluluk ve duyarlılıkla yazdım., istersen sende aynı şeyi yap @ismailsarp Ayrıca bu arada @0138adana diğer konularına ve sorularınada bir göz gezdir istersen. Belki daha iyi anlarsın :) temmuz 6 yıl önce
    • @temmuz hocam referans olarak YouTube de yüzlerce video bulunabilir. Seçimi yapması gereken kişi biz değiliz nasıl olsa :) . Sen risk faktörünü bende olumlu taraflarını yazmaya çalıştım :) ismailsarp 6 yıl önce
    • :) @ismailsarp temmuz 6 yıl önce

    0

    Overclock nedir: "Küçük kazanımlar sevdasına büyük riskleri göze almak, bu yolda belki astarı yüzünden pahalıya gelebilecek işlere girişmek ve macera.."

    Bilhassa yeterli tecrübe ve bilgisi olmayanlar uzak durmalıdır (Bilgili ve tecrübeliler zaten uzak dururlar).

     

    temmuz temmuz (12505)
    6 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol