Intel HD Graphics 4400 Kod 39 hatası

0

İyi günler.Aygıt yöneticisine girdiğim de böyle bir sorun ile karşılaştım. Neden veya nasıl olduğu konusunda bir fikrim yok.Bundan harici ekran kartım bulunuyor bunu devre dışı bıraksam sorun olur mu veya düzeltmek için uğraşmalı mıyım?

intel hd graphics kod 39 hatası

xyolive xyolive (11)
5 yıl önce sordu

Toplam 2 Cevap


0

Intel HD Graphics sürücüsü bir sebepten dolayı hata vermiş, yüklenememiş. Sen DDU ile kaldır ve sonra Windows Update'ye girip Güncelleştirmeleri denetle.

Windows onu tekrardan otomatik olarak yüklemeye çalışır.

omercik omercik (9418)
5 yıl önce cevaplandı

  • peki ondan önce el ile yüklemeyi denesem sorun olur mu? @farurhenho xyolive 5 yıl önce
  • Hiç sorun olmaz hatta el ile yüklemen daha iyi bile olabilir. İnternetten işlemcinin tam modelini yazıp sonuna "driver" kelimesini eklersen uygun sürücüyü bulursun. Örneğin "Intel Core i5 6200U driver" gibi @xyolive omercik 5 yıl önce
  • donanım kimliğini yazıp driver indirdim ancak bir işe yaramadı sizin önerdiğiniz yöntemi deneyeceğim @farurhenho xyolive 5 yıl önce
  • Ama DDU ile kaldır mutlaka. DDU programı hatalı bile olsa ekran kartı sürücüsünü tamamen siliyor. @xyolive omercik 5 yıl önce
  • dediğinizi yaptım kaldırdım yükledim şuan (Bu aygıt, bilgisayarınızı yeniden başlatana kadar düzgün olarak çalışamaz. (Kod 14)) hatası alıyorum yeniden başlattığım halde aynısı yazıyor @farurhenho xyolive 5 yıl önce
  • Bu sorun neyden sonra oldu tam olarak? @xyolive omercik 5 yıl önce
  • dediğinizi yaptım ddu ile güvenli modda açıp driverleri kaldırdım tekrar yükledim ondan sonra böyle oldu @farurhenho xyolive 5 yıl önce
  • Anlamadım ilk nasıl oldu? @xyolive omercik 5 yıl önce

0

Önce CHKDSK disk denetlemesi yap. Zira sabit disk dosya sistemi hatası olabilir. Eğer varsa böyle bir şey önce o problem düzeltimeli; düzeltilmesi denenmeli.

CHKDSK taraması nasıl yapılır:

Disk bölümlerini (bilhassa C.'yi ama varsa diğer bölümleride) /f ve /r komutlarıyla tara ( chkdsk c: /f /r ve varsa chkdsk d: /f /r gibi ).

Yönetici yetkisi ile cmd (komut istemi) açılır ve chkdsk komutu yazılarak enter'lenir. Çikan y/n sorusuna cevabı yazılarak yine enter'lenir.

Taramalar oldukça uzun sürer, sabırla sonuna kadar beklenmelidir (Bazan taramadaki ilerleme takılır gibi uzunca bir süre aynı %'de de kalabilir. Hiç meraklanmayın ve sabırla beklemeye devam edin. Eninde sonunda tarama kaldığı yerden devam edecek ve sonuçlanacaktır.).

 

Eğer sonuç değişmezse @farurhenho çözümünü uygularsın.

Ve yine sonuç almakta başarılı olunamazsa alt linkteki bakım ve çözüm yollarını denersin (sfc /scannow komutunun çalıştırılması, donanımlar ve sistem ile alakalı windows sorun giderme araçlarının denenmesi ve belki diğerleride):

Windows işletim sistemlerinde hatalar nasıl düzeltilir, problemler nasıl çözülür (Sorun giderme), bakım nasıl yapılır? (tıkla)

 

 

 

temmuz temmuz (12505)
5 yıl önce cevaplandı

    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol