intel hd graphics güncellemesi

0

merhaba arkadaşlar intel hd graphics güncellemesi gelmiş 5.23.2017 tarihinde indirip kurmalımıyım bilgisayara ne gibi faydası zararı olur bilğilendirebilirmisiniz işletim sistemim windows 8.1 pro İntel hd graphics 4000 ekran kartım var

efsaneemrahylz efsaneemrahylz (247)
6 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    İster herhangi bir software olsun isterse sürücüler olsun bunların güncellemelerinden zarar görülmez tam tersine fayda sağlanır ve zaten tüm güncellemeler yeni faydalar (performans artışı, hata düzeltmeleri, stablite, güvenlik, yeni özellikler vb) getirsin diye çıkartılırlar.

    Yanlış ve uyumsuz güncellemeler olmamasına dikkat edilmelidir. Yanlış ve uyumsuz sürücü güncellemesi olabileceği ihtimalide düşünülerek güncelleme öncesi Sistem Geri Yüklemede bir "Geri Yükleme Noktası" oluşturmakta fayda olur. Eğer bu yapılırsa sürücü güncellemesinden sonra bir olumsuzluk yaşanması halinde kolaylıkla sistemde sürücü güncelleme öncesine dönülebilir:

    Sistem Geri Yükleme nedir, nasıl yapılır? (tıkla)

    Böyle bir olumsuzluk halinde Aygıt Yöneticisinden "Sürücüye Geri Dön" işlemi yapılarakta sistem güncelleme öncesine geri alınabilir:

    Edit:

    Yorumda bu güncellemenin nereden, nasıl temin edileceğini sormuşsun. Benim bildiğim kadarıyla Windows güncellemeleriyle intel grafik kartları güncelleniyor ama ayrıca Micosoft Update Katalog (tıkla) sayfasındanda bu güncelleme download edilebilir (Not: Microsoft Update Katalog sayfası İnternet Explorer tarayıcı ile açılmalıdır).

    Veya İntel sürücülerin otomatik güncellemesi için Intel Driver Update Utility Installer (tıkla) download eder ve sistemine yüklersin.

    Sürücülerin bir diğer güncelleme yoluda Aygıt Yöneticisinden sürücü üzerinde sağtık menüsünden güncel sürücü aratılarakta yapılır (İnternete bağlı halde olunması gerekir). Ve aslında sen bu en son söylediğim şekilde bahsettiğin güncellemeyi yaparsan herhalde daha iyi ve daha sağlam sonuçlu olur. Zira İntel HD 4000 grafik kartı bir hayli eski bir karttır ve Intel'in bu karta son yıllarda güncelleme çıkarttığını veya çıkartacağını hiç sanmıyorum. Senin bahsettiğin 23 Mayıs 2017 Tarihli sürücüde ya yanlıştır yada İntel'in resmi sürümü olmayıp belki "uyumlu" bir sürücü güncellemesi olabilir. Bunları hesap ederek dikkatli olmalısın.

    temmuz temmuz (12505)
    6 yıl önce cevaplandı

    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol