Intel i3, Intel i5, Intel i7 işlemcilerden hangisini almalıyım?

0

Merhaba, bir laptop alacağım. Günlük olarak sadece internette gezinmek, youtube videoları izlemek ve bir kaç finans sitesini takip ediyorum. Bunun dışında oyun filan oynamıyorum. Sadece yukarıda saydığım amaçlar için bir laptop almak istiyorum.  Fakat aldığım bilgisayarı da uzun süre kullanmak istiyorum.  sizce Intel i3, Intel i5, Intel i7 işlemcili laptoplardan hangisini almalıyım?

Anonim Anonim (156)
2 yıl önce sordu

    Toplam 4 Cevap


    0

    Günlük işlemler için 8 GB Ram, SSD, ve i3 işlemcili bir laptop işinizi görür. 

    i3, i5, i9 gibi işlemciler arasında performans, hız farkı vardır. Fakat sadece internet, youtube gibi işlemler için yukarıda verdiğim özellikler yeterlidir.

    i3, i5, i9 hangi işlemciyi alırsanız alın ortalama 5 yıl kullanırsınız. İyi bir işlemci daha uzun kullanım anlamına gelmiyor. Alırken sadece işlemcinin jenerasyonuna dikkat edin. Şuan 12. Nesil işlemciler var. 

    İşlemci modelleri i3 9100f gibi görünür. 9XXX 9.Nesil işlemci anlamına gelir. Daha yüksek değer daha yeni bir nesil ve daha iyi işlemci demek. 

    SSD olmasına mutlaka dikkat edin. Daha hızlı bir işlemci yerine SSD olan bir laptop almak daha mantıklı. 

    alattin alattin (16984)
    2 yıl önce cevaplandı

      0

      Benim kişisel tavsiyem ve tecrübelerimden yola çıkarak bir kaç şey aktarmak isterim.

      İlk olarak ofis de  kullanılacak ve uzun süreli performans sorunu almamak için en düşük i5 öneririm ve şimdi ki zaman da en az 8 GB ram ve 256 SSD olmalı ki Windows 10/8 kullanıyorsanız stabil çalışsın, biliyorsunuz ki Windows 8 ve sonrasını SSD sistemler için tasarladı HDD kullanılan Bilgisayarlarda kasma, donma, %100 disk kullanım sorunları gibi çeşitli hatalar baş gösterdi.

      Giriş seviyesi sistem önerim var.

      İşlemci : İ5 8. nesil

      Ram : 8 GB

      Depolama : 256 SSD

      NOT : Ekran kartlı veya ekran kartsız isteğe göre değişir ama ekran kartı yönünde Nvidia seçilmesini öneririm. Ofis bilgisayarların da şart değil olursa da ekstra güç sağlar tercih kullanıcıya kalmış bi durum.

      mrbrutex mrbrutex (1)
      2 yıl önce cevaplandı

        0

        En ucuzunu al geç günlük kullanılıcaksa. Çünkü en yeni i3 en eski i7'den performanslı. Yani nesil farkı var. O yüzden net bir şey diyemem şu an.

        hydra hydra (3800)
        2 yıl önce cevaplandı

          0

          İ3 işlemci işini görür. Paranın fazlası cebinde kalır. İnternette gezinmek için gayet yeterli. Diğer arkadaşların dediği gibi SSD mutlaka olsun.  i7 aldım 10 sene i3 aldım 5 sene kullanırım gibi bir durum yok. İkisi de 5 sene sonra eski olur. 

          Windows 11 de gördük. 8. Nesilden öncesini kabul etmiyor artık. i3 de olsa i7 de olsa en az 8. nesil olması gerekiyor.

          murat murat (12492)
          2 yıl önce cevaplandı

            üyelik gerektirir

            Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

            Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
            uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol