İnternet aleminde paylaştığımız her şey kaydediliyor mu?

0

Mesela 2012 yılında Facebook hesabımda fotoğraf ve durum paylaşmıştım. Daha sonra o hesabı sildim, aradan 5-6 yıl geçti. Google ve Facebook o fotoğrafı veya durumu veritabanında hala tutar mı? Hesap silinse dahi, fotoğraflar silinse dahi bunları bulmak mümkün müdür? Bunlar internet aleminde kaydedilir mi?

Facebook silinen hesap geri alma mümkün müdür?

newa newa (1)
5 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    Evet, tutuyor. "Olurda geri döner" diye. Yaptığın her şey kaydediliyor. İnternet aleminde yaptığın her şey. İnternet'de yaptığın her şey birer dövme gibidir. Onları silemezsin.

    toprak34 toprak34 (2026)
    5 yıl önce cevaplandı

    • Onları nasıl bulurum işte? newa 5 yıl önce
    • @newa Facebook veritabanındaki şeyleri paylaşmaz. Bulamazsın diyebiliriz. Bu konuda sana @hakan @murat ve @farurhenho Daha iyi yardımcı olur. toprak34 5 yıl önce

    0

    Bu konuda kesin bir şey söyleyebilmemiz mümkün değil. Ucu baya açık bir soru sormuşsun. Tamamen sildiğin bir hesaptaki bilgilerin, hala veritabanında tutulup tutulmadığını anca Facebook yetkilileri bilir. Ama mantıken tutulmuyor olması lazım çünkü adı üstünde sen o hesabı ve bütün verileri silmişsin. Ama tabi işin arka planında neler dönüyor, bunu anca 1. şahıslar bilebilir. 

    Farzedelim veritabanında tutuluyor, böyle olsa bile sen bu bilgileri bulamazsın. Yani 2 yıl önce sildiğin Facebook hesabındaki verilere ulaşma gibi bir derdin varsa şimdiden cevabı vereyim, böyle bir şey mümkün değil. O veriler, sen - ben gibi son kullanıcı için geri dönüşü olmayacak şekilde silinmiştir.

    omercik omercik (9418)
    5 yıl önce cevaplandı

    • Bir sürü fotoğraf yüklemiştim, hepsi silindi. Tek amacım o fotoğrafları geri almaktı.. newa 5 yıl önce

    0

    Kesin bir bilgi vereyim: Facebook üzerinde yaptığın her işlem, sildiğin her veri saklanır. Gerçek anlamda silmek gibi bir işlem söz konusu değildir. Bu veriler Facebook için altın değerinde. Çünkü bü veriler işleniyor ve satılıyor. cambridge analytica skandalı buna bir örnek. Bu sadece ortaya çıkan. Yine okuduklarımdan yola çıkarak bu verilerin silinmemesindeki en büyük sebeplerden biri FBI,NSA gibi güvenlik kurumlarının bu verileri kullanması.

    Silindi olan verileri geri alamazsın, çünkü senin erişimine kapatılmıştır.

    murat murat (12492)
    5 yıl önce cevaplandı

    • İşte o fotoğraflar bana lazım ya, bir sürü yüklemiştim. newa 5 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol