internet bağlantı hatasi

0

Iyi gunler. Ben bilişim ogretmeniyim. Benim bilgisayarıma bağlı olan internet bağlantısı kendi bilgisayarımda hata veriyor ancak kablo baglantisini öğrencilerin bilgisayarına taktigim da herhangi bir sorun çıkmıyor. Ağ bağlantılarından kontrol ettiğim de dns sunucusu yanıt vermiyor diyor.  Guvenlik duvarı, antivirüs programlarını falan devre dışı bırakıp tekrar denedim ama yine olmadı. Ne yapabilirim bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

ogretmen ogretmen (1)
9 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    Ağ kablosunu taktığınız bilgisayar yani kendi bilgisayarınız muhtemelen  IP adresi alamadığı için böyle bir sorun ile karşılaşıyorsunuz.

    Bilgiyarınıza el ile ip girebilirsiniz.  Modem ip adresiniz 192.168.2.1 gibi bir adres ise, siz bilgisayarınıza ip adresi olarak 192.168.2.30 gibi bir ip verebilirsiniz.  Ağ geçidi olarak da modemin ip adresini verirseniz sorun çözülecektir. DNS olarak da 8.8.8.8 veya 195.46.39.39, 195.46.39.40 adreslerini el ile girebilirsiniz.

    Diğer bir yöntem, ağ kablosunu taktıktan sonra ağ bağdaştırıcısın önce devredışı bırakmayı sonrada tekrardan açmayı deneyebilirsiniz.

    Dos komutu kullanarak ip adresi almaya zorlayabilirsiniz.

    1. Komut istemini yönetici olarak çalıştırın
    2. Sonra komut isteminde şu komutu uygulayın
      ipconfig /renew
    3. Bu işlemden sonra tekrardan  ipconfig komutunu uygulayın ve bilgisayarınız ip adresi almışmı kontrol edin.
      ipconfig 

     Aldığınız hatanın bilgisayarınızın IP alamamasından kaynaklandığını düşünüyorum. Yukarıdaki işlemleri denedikten sonra durumu yazarsanız çözüm olmaması durumunda farklı önerilerde bulunabilirim.

    murat murat (12492)
    9 yıl önce cevaplandı

    • Modem IP 198.168.2..1 ise 192.168.2.30 veya benzeri olmazmı? Sanıyorum modem IP verirken bir yazım hatası oldu. Zira 192.168.1.2 ise modem, PC 192.168.1. 30 gibi(benzerleri) olur diye biliyorum ben. Benim bilmediğim bir şeydemi var yoksa yazım hatasımıydı? temmuz 9 yıl önce
    • Evet yanlış yazmışım, teşekkürler. Düzeltiyorum şimdi. murat 9 yıl önce

    0

    Merhaba. Dediğinizine hepsini uyguladım lakin hala sorun var yani çözemedim. IP adresini elle değiştirmeyi yaptım, ağ bağdaştiriciyi devre dışı bıraktım ama hala dns sunucusu yanıt vermiyor uyarısı yapıyor. 

    ogretmen ogretmen (1)
    9 yıl önce cevaplandı

      0

      Muratın mesajı altına bir yorum yazdım. Birde orada yazılanlara göre IP atarmısın? Faydası olabilir. Ama normalde IP alınamadığı hallerde ağ bağdaştırıcısını önce devre dışı bırakarak sonra yeniden etkinleştirmek çoğu zaman problemi çözebiliyor. Bunuda yapmadıysan yapmanı tavsiye ediyorum.

      Birde DNS temizliği yapmak faydalı olabilir. Komut isteminden ipconfig /flushdns şeklinde..

      Bunlarda işe yaramazsa ağ baştırıcının (ethernet kullanıyorsun herhalde, kablosuz ise onu, kablolu ise ethernet'i) driver'ını kaldırarak yeniden kurarsın (son güncelini) diye düşünüyorum.  

      temmuz temmuz (12505)
      9 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol