İnternet bağlantım çok yavaş

0

Son bir gündür internet yoktu geldiğinde ise yavaşlamıştı. Bir düzeliyor bir yavaşlıyor. Bazı sitelere girmiyor. Ne yapmalıyım, modeme reset atsam işe yarar mı? Kablolu ağ kullanıyorum. Binada 3 kişi birden bağlanıyor.

mikailaktepe mikailaktepe (1)
7 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Modemi kapattığı açtığında sorun düzelmiyorsa reset almak çözüm sağlamaz.

    En doğrusu internet hizmeti aldığın servis sağlayıcıyı aramak.  Turktelekom, superonline gibi. 

    Arayıp internetinin yavaş olduğunu söyle. Tabi bu işlemi yapmadan ağı sadece sen kullan ve hızı test et. Yani sadece sen interneti kullanırken hız normal mi kontrol et. Hız normal değilse o zaman servis sağlayıcıda sorun olabilir.

    Internet kesik olduktan sonra böyle bir sorun yaşıyorsan sorun yüksek ihtimalle servis sağlayıcıdadır.

    cemkara cemkara (4215)
    7 yıl önce cevaplandı

      0

      Üç ayrı konuttamı (veya işyerinde.. artık neyse..) üç bağlanan var? Modem nerede, senin bulunduğun konuttamı? Modemin bulunduğu konuttaki/dairedeki telefon tesisatının kalite kontrolu yapıldımı (Kaitesiz ve eğreti bağlantılı hatlardada telefon görüşmeleri çok problem olmadan yapılabilir ama bu hatta kurulmuş bir internet ağı problemli olur. Hattı sağlayan tesisat bina girişinden daire içine ve telefonlarla modeme kadar iyice gözden geçirilmeli.)? Telefon-modem ayrıştıran splitter değiştirilerek kontrol edildimi? Başka bir modem ile deneme yapıldımı?

      Diğer iki bağlantının bağlantı kalite ve stablitesi nasıl? Eğer onlardada benzer problemler yaşanıyorsa IP çakışması ihtimalide olabilirki buda düşünülerek her PC'ye ayrı IP'ler atanarak denendimi?

      Bunları gözönünde bulundurarak gerekenleri yaptıktan sonra eğer bir çözüm olmazsa @cemkaranın belirttiği şekilde servis sağlayıcısına bildirilir, oradan çözüm beklenir. Ama önce benim burada belirttiklerim düşünülmeli ve buna göre gerekenler yapılmalıdır. Daha doğru olur.

      Edit: Sonradan dikkatimi çekti, "kablolu ağ kullanıyorum" demişsin. Bu wireless bağlantın olmayıp ethernet'ten bağlandığın anlamına geliyorsa, belirttiklerimde bir farklılık olmayacak. Ama Turksat servis sağlayıcıdan kablo net alınıyorsa, o halde telefon hattı ile bir alakası olmaz; o kısmı es geçilir.

      temmuz temmuz (12505)
      7 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol