İnternet bağlantım yavaşladı. Sorun ne olabilir?

0

Merhaba,

Bilgisayarimin yavasladigini ve internetimin de bu yuzden yavas oldugunu zanettim ve format attim Windows 8.1'den 8.0'a geçtim. Bilgisayarim gayet iyi hizli, fakat internetimin baglantisi cok zayif. Youtube'dan bir video açtigim zaman, cok geç aciliyor, acildigi zaman goruntusu bulaniklasiyor, arada durakliyor. Twitter, Google'a falan girdigim zaman sayfalar genel olarak yavas yukleniyor biraz zaman aliyor.  Internetimin hizinda bir sorun var.

Bu konuda yardimci olur musunuz? 

ozcaneren ozcaneren (1)
6 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Kablolu bağlanarak denedinmi? Denediysen o bağlantıda nasıldı?

    Eğer kablolu bağlantıdada hız düşük ise internet servis sağlayıcısı müşteri hizmetlerine telefon ederek onlardan çözüm istemelisin. 

    Diğer türlü, yani kablolu bağlantıda yüksek hızla bağlanılabiliyorsa bu defa problem sebebi wifi bağdaştırıcı sürücüsü olarak düşünülür. Böyle oluncada sürücüyü kaldırmak, tam doğru ve tam uyumlu sürücüyü bularak onu yüklemek gerekecektir.

    Birde kotana bakmalısın. Eğer AKN aşıldıysa.. Bunu tam anlamanın bir yoluda saat 02:00 - 08:00 arası bağlantı/download hızını yeniden kontrol etmek olur (Bu saatlerde artık AKN uygulanmıyor, bilirsin herhalde).

    Bir başka sebepte tarayıcı problemi olabilir ama bu bence en zayıf olan ihtimal. Eğer farklı tarayıcılarla aynı problem yaşanıyorsa..

    temmuz temmuz (12505)
    6 yıl önce cevaplandı

    • Kabloyu kullandigim zaman bile baglanti agir. Evde 4 kisi ayni anda giriyor sorun ondan kaynaklanabilir mi? Daha once 4 kisi giriyordu evde hiç bir sorun yoktu 2 haftadir baglantim yavasladi. ozcaneren 6 yıl önce
    • "Eğer kablolu bağlantıdada hız düşük ise internet servis sağlayıcısı müşteri hizmetlerine telefon ederek onlardan çözüm istemelisin." demiştik değilmi @ozcaneren temmuz 6 yıl önce

    0

    İnternet bağlantın yavaşladıysa sorunun kaynağı şunlar olabilir:

    Kötü bağlantı: Öncelikle ADSL modemini kapatıp açtın mı? Bazı arkadaşlar ADSL modemi hiç kapatmıyor. Adsl modemi kapatıp açmak hem modem önbelleğini boşaltır hem de size taze bi bağlantı sağlar. Bazen modeminiz internete bağlanır ama bu bağlantı çeşitli sebepletden yavaştır, sorunludur. Kötü bağlantı olarak adlandırılır. Bu da yavaşlığa yol açar.

    Kota dolması: Diğer kontrol etmen gereken kotan dolmuş olabilir mi? Adsl Koda durumunu buradan kontrol edebilirsin: Adsl kota sorgulama

    Sinyal seviyesinin düşük olması:  Kablosuz ağ kullanıyorsanız bilgisayarınız modemden yeterli sinyal alamıyor olabilir.  Modemi bilgisayara yaklaştırın ya da tam tersini yapın ve internet bağlantınız hızlanıyormu kontrol edin. Bilgisayar ve modem arasındaki kapı, duvar gibi engeller sinyal seviyesini düşürür ve internet bağlantısını yavaşlatır.

    Aşırı internet kullanımı: Aynı interneti sizden başkası kullanıyorsa, bu kişiler yoğun internet kullanıyorsa internetiniz yavaşlar. Örneğin birileri video izliyor, dosya indirme yapıyorsa bu aynı interneti kullanan herkesi etkiler.

    Arkaplanda çalışan uygulamalar: Başta Windows olmak üzere, bazı uygulamalar arkaplanda indirme işlemi yapıyor olabilir. Özellikle yeni formatlanan bilgisayarlarda Windows format sonrası güncellemeleri indirmeye başlar. Bu da interneti yavaşlatır. Yine arkaplanda çalışan torrent gibi indirme programları varsa bunlarda interneti yavaşlatır. Dosya indirilmiyor sadece gönderiliyor da olsa internet yavaşlayabilir.

    Yüksek oranda upload (gönderme): Eğer bir ftp programı kullanıyorsanız veya bittorrent gibi bir program kullanıyorsanız bu programların yaptığı upload işlemi internetinizi yavaşlatabilir. Download işleminin aksine upload işlemi daha az yapılır. Fakat bilgisayarın rahat internette gezinmesi için aşırı upload yapılmaması gerekir. Web sitelerinde gezinirken veya indirme yaparken az miktarda da olsa bilgisayarınızın upload yapması gerekir.

    Servis sağlayıcıda sorun: Tüm yukarıdaki maddeleri kontrol ettiniz ve size uyan bir durum yoksa ve internetiniz yavaşsa o zaman sorun servis sağlayıcınızda olabilir. Türk Telekom, Superonline, Turk.net gibi hangi sağlayıcıyı kullanıyorsanız telefon açın ve durumu onlara iletin.

    hakan hakan (15409)
    6 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol