Internet Download Manager (IDM) Zaman ayarı nasıl yapılır? (AKK uyumlu)

0

Internet Download Manager (IDM) Zaman ayarı nasıl yapılır? 

Adil kullanım kotasına takılmadan Gece 02:00-08:00 arasında otomatik olarak indirme işlemi nasıl yaparım?

Internet Download Manager ile indirme işlemlerini istediğim bir saatte başlatarak istediğim bir saatte durdurma işlemini nasıl yapabilirim?

ismailsarp ismailsarp (6010)
6 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    1

    Internet Download Manager üzerindeki zamanlayıcı özelliği sayesinde indirme işlemlerini istediğiniz saate ayarlayabilirsiniz.Bu sayede indirmelerini istediğiniz saatte otomatik olarak başlar ve tekrar istediğiniz saatte otomatik olarak durur.

    Herkesin bildiği gibi 1 Mayıs 2017 tarihinden itibaren yeni Adil Kullanım Kotası (AKK) düzenlemesi hayata geçti.Yeni düzenlemeye göre de gece 02:00-08:00 saatları arasında yapılan indirmeler kotaya yansımayacak ve bu saatlardeki hızınız AKK yi aşsanız dahi yüksek hızda olacak.

    Kullanıcıların bu saat dilimlerinde uyumak isteyeceklerini düşündüğümüzde, indirmeleri otomatik olarak başlatabilen bir yapıya ihtiyaçları olacaktır. IDM programı da üzerinde barındırdığı Zamanlayıcı özelliği sayesinde indirmeleri otomatik olarak belirtilen saatlerde yapabiliyor.Örneğin gece 00:00 da uyuyan bir kişi bilgisayarını açık bıraktığında indirmeler 02:00 itibariyle başlayıp, 08:00 itibariyle durabiliyor.

    Internet Download Manager (IDM) üzerinde zamanlayıcı özelliğini aşağıdaki şekilde aktif edebilirsiniz. (Biz bu makalede 02:00-08:00 arasında otomatik indirmelerin başlamasını sağlayacağız)

    1. Internet Download Manageri başlatın.IDM arayüzünde sol tarafta bulunan Kuyruklar yazısına sağ tuş tıklayarak Yeni Kuyruk Oluştur deyin. Kuyruk ismi olarak GeceIndırmeKuyrugu ismini girebilirsiniz.
    2. Şimdi karşınıza kuyruk ayarları çıkan bir sayfa açılacak.Zamanlayıcı ayarlamak için İndirmeyi Başlat seçeneğin seçili hale getirin ve başlangıç zamanı olarak 02:01:00 değerini girin.
    3. Zamanlayıcı otomatik saatte durdurmak için İndirmeyi Durdur seçeneğini seçili hale getirin ve durdurma zamanı olarak 07:59:00 değerini girin.
    4. Ayrıca Bir kere veya Günlük olarak bu düzeni değiştirebilirsiniz.Biz GeceIndırmeKuyruğu isminde özel bir kuyruk oluşturduğumuz için ayarımız Günlük olakar kalabilir.Böylece GeceIndırmeKuyruğu zamanlayıcı ayarlamaları her zaman aynı kalacaktır.
    5. Ayrıca sayfanın indirmelerin bittiğinde bilgisayarı kapatmak için Bittiğinde bilgisayarı kapat seçeneği seçilebilir.
    6. Tüm ayarlar bittikten sonra Uygula diyerek Kuyruğumuzu oluşturabiliriz.
    7. Kuyruğumuz oluşturduktan sonra IDM de bulunan indirme dosyalarını seçerek sağ tuş ile Kuyruğa ekle-->GeceIndırmeKuyrugu seçeneğini seçin.Böylece seçtiğimiz dosyalar GeceIndırmeKuyruğuna taşınmış oldu.

     

    Bu şekilde ayar yapmanızın ardından GeceIndırmeKuyrugunda bulunan tüm dosyalarınız 02:00 saatinde başlayarak 08:00 saatinde durdurulacaktır.

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    6 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol