İnternet hat değerlerim nasıl?

0

İnternet hat değerlerim nasıl?

kullanici342823 kullanici342823 (1)
6 yıl önce sordu

  • Bu tür sorularda @ismailsarp diye sesleneceksin. Elbette başkalarıda alakadar olur ama bahsettiğim uzmanımız, bu konulara en fazla yardımı o yapar, en tatminkar cevaplar ondan gelir; genellikle öyle olur. Ben paylaştığın küçücük görüntüde yer alan değerleri göremedim, okuyamadım bile :) temmuz 6 yıl önce
  • @temmuz hocam güzel sözleriniz için teşekkürler :) ismailsarp 6 yıl önce
  • İltifat değil gerçekti :) @ismailsarp temmuz 6 yıl önce

Toplam 2 Cevap


0

@ismailsarp   https://i.hizliresim.com/4avaNY.jpg

@ismailsarp daha önce extra ne bağlı iken değerler böyle idi. aynı hat

kullanici342823 kullanici342823 (1)
6 yıl önce cevaplandı

    0

    Değerlere bakıldığında hattınız çok sağlıklı gözükmüyor. Şuanda aldığınız hız 10 mbit civarında ancak alacağınız maksimum hızda 10 mbit civarında. Dolayısıyla SNR margin değeriniz düşük. Bu durumda hattınız sağlıklı değil ve internette kopmalar, dengesiz hız artış-azalışları yaşanabilir gibi gözüküyor.Genelde sizin durumunuzda servis sağlayıcılar hızınızı daha düşük bir değere sabitleyip SNR margin değerini arttırır ve internet stabilitesini korumaya çalışırlar.

    Öncelikle bu durum evinizin iç tesisatından mı yoksa oturduğunuz bölgedeki genel durum mu bu şekilde olduğunu anlamak için birkaç yöntem deneyin.

    • Aynı binada internet kullanan veya size en yakın internet kullanan kişilerin modem değerlerine bakın ve sizinkiyle karşılaştırın.
    • Internet servis sağlayıcınızı arayın ve modem hat değerlerinizin düşük olduğunu söyleyin.Onlar sisteme bakarak binaya gelen altyapı kalitesinin sağlaması gereken hızı size söyleyeceklerdir.Bu da sorunun sizden mi yoksa telekomdan mı olduğunu anlamanıza yarayacaktır.
    • Buradaki linke tıklayın ve Vodofone altyapı sorgulama hizmetini kullanın. Evinizin adresini girdiğinizde alabileceğiniz maksimum hız mbps cinsinden size söylenecektir.
    • Ev içindeki hat kablosu uzunsa ve dışardan modeme gelene kadar kabloda ezikler, kırılmalar vs mevcutsa bunlar hızınızı önemli ölçüde düşürür.Bu durumu anlayabilmek için hat kablosunun evinize girdiği ilk yerden modeme direk bir kablo bağlamanız ve hat değerlerini gözlemlemeniz. Eğer hat kablosu direkt duvar içinden çıkıyorsa, binaya gelen telefon kabinindeki regletten bir kablo alarak direk modeme bağlamanız. (Bu biraz uzmanlık gerektiriyor, bunu bir servis sağlayıcı şirketin ücretli hizmetinden yardım almanız gerekebilir.Sanırım Turk Telekomun Prime hizmeti vardı evlere bakan)

     

    Daha detaylı bilgi için aşağıdaki konuya bakabilirsiniz.

    Hattımın alabileceği maksimum hızı nasıl öğrenebilirim ?

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    6 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol