İnternet hataları

0

Arkadaşlar geçen 404 not found hatası alıyordum. Dns geçmişi temizledim. 5xx Server Error hatası geldi. 

Bi yardım edin bıktım bu hatalardan kayıt defteri mi düzelteyim ne yapayım ne yapmam gerekir bu hatalar ile ilgili bi yardım edin lütfen . 

furkanker furkanker (1)
9 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    Önce Google DNS ve Open DNS'ler ile bir deneme yap (Google DNS: 8.8.8.8 - 8.8.4.4, Open DNS: 208.67.222.222 - 208.67.220.220).

    Eğer sonuç alamazsan alttakileri dene:

    Denetim Masası/Ağ ve İnternet/Ağ ve Paylaşım Merkezi açılır. Sol alt kesimde İnternet Seçenekleri tıklanır ve açılır. İnternet Seçenekleri arabiriminde Bağlantılar sekmesine girilir. Bağlantılarda alt kesimde Yerel Ağ ayarları düğmesi bulunmaktadır. Oradan Yerel Ağ Ayarlarına girilir. Yerel Ağ Ayarlarında üç ayar ve bu ayarlara ait onay kutuları bulunmaktadır. Bu kutularda onay işaretleri (tık'lar) varsa, kaldırılır.

    Bunuda bir dene ve yine çözüm olmazsa yeniden düşünelim.

    Eğer yukarıdakiler probleme çözüm olmadıysa ve bu problem belli bazı web sayfalarıyla ilgili olmayıp genel olarak yaşanıyorsa, problemin olmadığı bir tarihe sistem geri alması yap.

    Cevaplanması gereken bazı sorular: Hangi internet browser'ları kullanıyorsun? Internet Explorer dışında Chrome veya Firefox vb varmı? Varsa farklı browser'larda aynı hata görülüyormu? Sistemde derin bir virüs taraması yaptınmı?

    temmuz temmuz (12505)
    9 yıl önce cevaplandı

    • Çok teşekür ederim deniyorum hemen furkanker 9 yıl önce

    0

    5xx Server Error hatası yok bundan kurtuluş yok bundan kurtulsam 404 not fuond geliyor.

    furkanker furkanker (1)
    9 yıl önce cevaplandı

    • Öyleyse girmek istediğin sayfa ile ilgili bir server problemi olabilir ve bu senin PC ile ilgili bir problem olmamaktadır. Bütü girmek istediğin bağlantılarla ilgili olmamalı bu hata, öyle değilmi? Yani normalde birçok sayfa açılıyorda belli bazı sayfalar açılmıyorsa.. temmuz 9 yıl önce
    • Mesajımın altına bir ekleme yaptım. Yeniden bir bak bakalım. temmuz 9 yıl önce
    • Hangi internet browser'ları kullanıyorsun? Internet Explorer dışında Chrome veya Firefox vb varmı? Varsa farklı browser'larda aynı hata görülüyormu? Sistemde derin bir virüs taraması yaptınmı? temmuz 9 yıl önce

    0

    Herhangi proxy veya VPN kullanıyor musun?

    ZenMate, Hotspotshield, vb? bunlar varsa devredışı bırakmayı dene. Yoksa başka tarayıcıdan internete girmeyi denedin mi?

    Antivirüs veya güvenlik duvarı varsa kapatmayı deneyebilirsin.

    Bahsettiğin hatalar sunucu taraflı hatalardır. Kayıt defteri vs ile ilgili değildir.  Mutlaka erişim yapmak istediğin sitelere erişimini kontrol eden bir yazılım devrede ve bu hataları o gönderiyordur. Buna yukarıda yazdığım gibi, proxy, VPN yazılımları sebep olur.

    murat murat (12492)
    9 yıl önce cevaplandı

    • Bende proxy, VPN olabilir şeklinde düşünmüştüm ama İnternet Seçeneklerinde bu görülecekti ve bahsettiğim tıklar temizlendiğinde proxy veya VPN devre dışı kalacaktı. Çözüm olmamış.. temmuz 9 yıl önce
    • Bazı uygulamalar internet seçeneklerini değiştirmiyor, sanal bir bağdaştırıcı oluşturup bunun uzerinden işlem yapiyor. Bu ihtimal geldi benim de aklıma. murat 9 yıl önce
    • Olabilir.. temmuz 9 yıl önce
    • Mesajımın sonuna bazı sorular ekledim. Onları cevaplarsa problem kaynağı daha kolay bulunabilir. temmuz 9 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol