İnternet hızım olması gerekenden çok daha yavaş

0

Merhaba arkadaşlar.Belirttiğim gibi internet hızım olması gerekenden çok daha yavaş 16 mb dowload hızı almam gerekırken en fazla 1.5 alıyorum ttnet kullanıcısıyım. onları arayıp sordugumda alt yapı kaynaklı olmadıgını modemle alakalı olabilecegini soyledıler

Modem markasıda Airties 5443v2 

Şimdiden teşekkürler 

justhief justhief (1)
4 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    1

    Merhaba ,

    öncelikle yapman gereken şey internet hızını ölçmen . Bunun için yandex veya google internet hızını ölçme olarak aratabilirsiniz. İnternet hızında herhangi bir problem yoksa modeme bakman gerekir. Eğer varsa imkanın modemi değiştirip internet hızının hızlanıp hızlanmadığını kontrol etmen . Eğer gene aynı ise bilgisayarında sorun olmuş olabilir. Bilgisayarını gözden geçirmeni ve Cachleri temizlemeni tavsiye ederim. 

    VE EN ÖNEMLİSİ....!!!!!

    Başlat-Çalıştır-Gpedit.msc-BilgisayarYapılandırılması-Ağ-QoSPaketZamanlayıcı-AyrılabilirBantGenişliğiniSınırla diyerek ordan Etkin yapıp aşağıda yazan Bant Genişliği Sınırını 0(Sıfır) Yapman. Eğer gene internet yavaşsa farklı iblgisayarda denemeni tavsiye ederim. Yavaşlık devam ederse İnternet Sağlayıcı Vodafone mu yoksa Turktelekom mu onu değiştirmeni tavsiye ederim. 

    huseyinkkamer huseyinkkamer (77)
    4 yıl önce cevaplandı

      1

      Daha önce bir yavaşlık sorunun var mıydı?

      Öncelikle evine gelen telefon hattını kontrol ettirmelisin. Telefon hattında ek var mı bunu kontrol ettir. Eğer ek varsa buradalarda oksitlenme olmuş olabilir. Bu hat kopmalarına yol açar. Hattında kopma yoksa da parazite yol açar.

      Modemin firmware yazılımı güncel mi? Modem arayüzüne girmeli ve bunu kontrol etmelisin. Değilse firmware güncellemesi yap.

      Interneti senden başkası kullanıyor mu? Başka kullananlar varsa download yapıyorlar ve seni yavaşlatıyorlar olabilir. 

      Adsl modeme kablosuz ağ ile bağlıysan deneme için bir de kablo ile bağlan sinyal seviyende sorun olabilir. Bu durumda internetinde yavaşlıklara yol açar.

      hakan hakan (15409)
      4 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol