internet kullanılamıyor hatası

0

Telefondan Wi-Fi bağlı görünüyor. Bir sıkıntı yokmuş gibi. Ama geçerli ağ altında internet kullanılamıyor yazıyor.  Mobilde bir sorun yok sorun sadece Wi-Fi'de var internet sayfaları açılmıyor. Neden internet kullanılamıyor hatası alıyor olabilirim?

Anonim Anonim (156)
4 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Telefonda Wi-Fi bağlı görünüyor fakat internet yoksa ve telefonda baktığında internet kullanılamıyor uyarısı görüyorsan muhtemelen internet bağlantın kopmuş. Adsl modem üzerinden internetin var mı yok mu kontrol etmen lazım. ADSL modemde ADSL ışığı sabit -  İnternet ışığu yanıp sönüyor olmalı (bazı adsl modellerinde internet ışığı da sabit yanıyor olabiliyor)

    Senin sorunun muhtemelen internetinin kopması. Telefonla ilgili bir durum değil.  Adsl modemde internet bağlantın kopsa bile telefon Wi-Fi ya bağlı görünür. Telefonda internetin koptuğunu, internet bağlantının gittiğini anlamazsın.

    İlk yapman gereken ADSL modemin yanına gitmen ve ADSL ve Internet ışığını kontrol etmen. Eğer ışıklarda bir sorun varsa modemi kapat ve tekrar aç. Işıklar düzelmezse, örneğin ADSL ışığı yanıp yanıp sönüyor, sürekli yanmıyorsa o zaman internet servis sağlayıcını araman gerekecek.

    Bölgesel bir sorun olabilir mesela. Telefonla sorup öğrenebilirsin.

    murat murat (12492)
    4 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol