İnternet paketi olmadan WhatsApp nasıl kullanılır?

0

Telefonumda internet paketi olmadan whatsapp kullanabilir miyim? Bazen internetim bitiyor, dışarda o an acil whatsapp'a girmem gerekiyor bunun bir yolu yok mu?

İnternetsiz WhatsApp nasıl kullanabilirim?

omercik omercik (9418)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Teorik olarak internetsiz WhatsApp kullanımı mümkün evet. Aslında buna internetsiz değil, internet paketsiz WhatsApp desek çok daha doğru olacak. Telefonunuzun APN ayarlarında ufak bir değişiklik yaparak WhatsApp'ı internet paketiniz olmadan çok düşük bir bant genişliğinde kullanabilirsiniz. Öncelikle bunun nasıl yapıldığına bakalım.

    İnternet paketi olmadan WhatsApp nasıl kullanılır?

    1. Adım: Öncelikle telefonunuzdan Ayarlar > Mobil ağ > Erişim noktası adları bölümüne girin. Her Android telefonda bu ayarların yeri değişiklik gösterebiliyor ama sonuç itibariyle Erişim noktası adlarının (APN) olduğu yeri bulmalısınız.

    2. Adım: Bu bölümden "Yeni APN"ye tıklayın.

    yeni apn ekle

    3. Adım: Gelen sayfadaki bilgileri şu şekilde yapın:

    • Ad: WhatsApp (aslında adın ne olduğu önemsiz, ben uzmanim.net yaptım mesela)
    • APN: internet
    • Proxy: 127.0.0.01
    • Bağlantı noktası (port): 8080

    internet paketi olmadan whatsapp apn ekle

    4. Adım: Bütün bilgileri olması gerektiği gibi girip kaydettikten sonra, oluşturduğunuz APN'yi seçin. Sonra mobil verinizi de açıp internetsiz WhatsApp'ı kullanabilirsiniz. İnternet paketiniz olmasa bile yine mobil verinin açık olması gerekiyor.

    internet paketi olmadan whatsapp - apn ayarları

    Ben Türk Telekom hattımda bu şekilde sorunsuz kullanabildim. Yani internet paketi olmadan WhatsApp Türk Telekom mobil hatta sorunsuz bir şekilde çalışıyor. Üstelik son derece hızlı, öyle aşırı yavaşlık hissetmedim.

    Burada bilmeniz gereken bir durum var: Bütün bu işlemleri yaptıktan sonra telefonunuz yine 4.5G'de kalmaya devam ediyor, sadece operatörünüz o anki yaptığınız WhatsApp kullanımlarını size yansıtmıyor. Yani internet paketiniz olup olmadığına bakılmaksızın WhatsApp'ı kullanabiliyorsunuz. Yalnız normal ayarlara döndüğünüzde yani telefonunuza internet paketi yüklediğinizde, yaptığınız kullanımlar tek seferde sizden alınacak. Buna dikkat edin.

    İnternet paketi olmadan WhatsApp kullanma bende neden olmuyor?

    Öncelikle şu bilgiyi vermek istiyorum: APN ayarlarında proxy bölümüne eklediğiniz 127.0.0.01 adresi localhost demek. Localhost, yani telefonun kendisi.

    Bunu kullanabilmenin de bir şartı var. İnternet paketiniz hiç olmasa bile, yani 0 GB olsa bile hattınıza tanımlı bir internet tarifesi olmalıdır. Örneğin aylık 2 GB internet paketiniz vardır ama bu bitmiştir. Burada bitmesinin hiç önemi yok, önemli olan hattınızda (o ay bitmiş bile olsa) bir internet tarifesi gözükmesidir. Muhtemelen internetsiz WhatsApp olmuyor diyenlerin hattında internet tarifesi hiç yoktur diye düşünüyorum. Bu nedenle 127.0.0.01 proxy adresini kullanamıyorlar.

    Proxy ne demek?

    Proxy basit bir tabirle vekil sunucu anlamına gelir. Örneğin siz Google Chrome'u açıp adres satırına uzmanim.net yazıp entera bastığınızda "ben uzmanim.net'e girmek istiyorum" demiş olursunuz. Proxy de "tamam kardeş baş üstüne, hemen sana uzmanim.net'i getiriyorum" diyen bir yazılım ya da donanım, bir sunucu oluyor.

    Telefonumuza yeni bir APN eklerken proxy bölümünü boş geçemeyiz. O yüzden proxyi localhost olarak tanıtıp cihazın kendi içinde işlem yapmasını sağlıyoruz.

    omercik omercik (9418)
    5 yıl önce cevaplandı

    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol