İnternet Servis Sağlayıcısı önerisi yapar mısınız?

0

Merhaba arkadaşlar komşumdan internet çekiyoruz, kotası bitti ve sınava giremedim, komşumdan ayrıldık. Bu olay bugün oldu. Türk Telekom'un fiyatları pahalı, Türknet'i aradım 35 Mbp/s hız sınırsız, taahhütsüz 85 TL diyorlar. Türknet altyapısı varmış fakat TürkNet'in Instagramdaki postlarındaki yorumlara baktım çok fazla şikayet var, 100 yorumdan 10 tanesi iyi yorum. Türknet kullanan olupta memnun olan varsa biraz bilgi versin, veya başka firmadan mı alayım?

emrearas emrearas (22)
3 yıl önce sordu

    Toplam 4 Cevap


    0

    1 ay oldu sanırsam Türknet'e geçeli ve ilk geçtiğimizde gayet iyiydi yani ilk abone olduğumuzda fakat ondan önce vodafone kullanıyorduk.

    Vodafonede iken bize 8 mbps sadece destekliyor demişlerdi alt yapınız ve eve gelip kablolara ek vs. yapmışlardı sonradan türknet'e geçince sorunlar yaşadım ben kendi sorunumu çözdüm yani ek kabloyu kesdim ve telefon prizi aldım ve internete telefon kablosu ile bağlıyorum interneti fakat şu anda sorun yok.

    "Türknet bana 16 mbps paket tanımladı ve 12-13-14 mbps alıyorum yani gayet iyi bir değer"

    Eğer YAPA var ise bulunduğun bölgede veya ilde hiç sorun yaşamazsın.

    Taahüt yok dedikleri gibi kafan rahat olsun. 

    Eğer sorun yaşarsan Türknet mobil uygulamasından veya web sitelerinden hata raporu oluşturunca size geri dönüş yapıyorlar hafta içi fakat geri dönüş yapmazsalar aynı gün içerisinde 2 gün sonra da geri dönerler.

    Evet aradığında ulaşamıyorsun ama destek kaydı oluşturunca ilgileniyorlar ayrıca modemlerini almanı tavsiye etmem yani Türknet'in modemini almanı önermiyorum sorun yaşayanlar var.

    Bir sorun yaşadığın zaman gerekirse Türktelekom saha ekibini yönlendiriyorlar ve santral'e bakıyorlar, eğer sorun varsa sorunu düzeltiyorlar yani şahsen yaşadık bu sorunu ve bende destek kaydı oluşturdum saha ekibini yolladılar ve arıza tespit edip arızayı düzelttiler.

    Türknet'e geçip memnun kalmazsan onlar ile fes işlemi yapma E-Devlet üzerinden yap çünkü onlar ile fes yapmaya çalışırsan uğraştırırlar.

    Acayip hızlı fakat bende ADSL alt yapı olduğu için 1 gün hızlı arada bi yavaş ama modemi kapatıp açınca sorun ortadan kalkıyor. Bu arada nadiren oluyor bu yavaşlama ve sanırsam pandemiden dolayı herkes evlerde olduğu için sunucuların yoğunluğundan çünkü başka operatörlerde de var ama ADSL kullananlarda var sanırsam bu sorun.

    Bana sorarsan Türknet'e geç fakat benim davet kodum veya arkadaşının davet kodu ile üye olursan 1 ay sana 1 ay ona ücretsiz internet keyfi sunuyorlar yani 1 ay fatura ödemiyorsunuz ikinizde fakat sen onun davet kodu ile katılırsan sen 2. ay fatura ödemiyorsun ilk ay ödüyorsun.

    Türknet kullanıyorum ve internet hızım sürekli yükseliyor düşüyor. Ne yapmam gerek?

    Alt yapın 35 MBPS'yi destekliyor yani diğer operatörlere 100-150 TL verene kadar Türknet'e geçmek daha mantıklı.

     

    Eğer Türknet'e geçmeyi düşünüyorsan bu davet kodu ile katılabilirsin:  PUM16AN38OHM

    darkcrak darkcrak (5158)
    3 yıl önce cevaplandı

      0

      Kotalı internet mi kaldı ya? Hangi çağ'da yaşıyoruz hâlâ kotalı paketler sunuyorlar. Türk Telekom Hipernet 50'lik paketi kullanıyorum memnunum, ping değerleri idare eder düzeyde. Şu an'a kadar olağan dışı bir kopma, kesinti yavaşlama olmadı. YAPA altyapısı varsa kesinlikle TürkNet, ama siz de galiba normal altyapı var. Aşağıya iki tane site linki bıraktım, bu sitelerden altyapı sorgula, biri santral'e / Saha dolabına kaç metre olduğunu gösteriyor. Mesafe uzadıkça alacağın performans azalır.

      hydra hydra (3800)
      3 yıl önce cevaplandı

        0

        Turk Telekom, Superonline ve Turk.Net kullandım.

        Son 4 aydır Türk.Net kullanıyorum.  Şuana kadar teknik bir sorun yaşamadım. Bağlantı kopması vs gibi sorunla olmadı. Zaman zaman yavaşlama olabiliyor ama bunu Turk Telekom'da da Superonline'de de yaşadım.  Henüz teknik desteğe ihtiyacım olmadığı için teknik destek konusunda bir fikrim yok ama senin de okuduğun gibi olumsuz yorumlar okudum. 

        Bulunduğum konum İstanbul.  Dediğim gibi şuana kadar bir sorun yaşamadım.  @darkcrak  ve @ismailsarp  da Turk.Net kullanıyor.  Bir de onların yorumlarını almakta fayda var.

        alattin alattin (16984)
        3 yıl önce cevaplandı

          0

          Şubat 2018'den beri Turknet kullanıyorum. Turknet ekosisteminde olmaktan dolayı oldukça memnunum. Daha öncesinde Turk Telekom kullanıyordum ve Turk Telekom'u kapatmadan Turknet'e geçiş yaptım bu bana sadece 5dk gibi bir kesinti süresine neden oldu.

          Turknet, Turk Telekom'un altyapısını kullanıyor.Yani doğal olarak turk telekomda aldığın hızın aynısını Turknet de iken göreceksin. Ben Turknet kaynaklı birkaç sorun yaşadım sadece, onlarda çözüldü ve sorunsuz şekilde kullanmaya devam ettim. Turknet'e geçtiğimden beridir 35 mbit downlaod hızını sorunsuz olarak alıyorum. Hız konusunda kesinlikle çok memnunum. Ping konusunda Turk Telekomdan bir tık daha yavaş olabilir ancak online oyun vs tarzında sorun yaşatacak bir durumda değil.

          Bende sizin gibi Turknet de iken çok sorun yaşayan kişileri okuyorum ama bana 3 yıl zarfında kayda değer bir sorun yaşatmadığı için size gönül rahatlığı ile deneme önerisi sunabilirim. Zaten tahattüt olayı da yok.

          ismailsarp ismailsarp (6010)
          3 yıl önce cevaplandı

            üyelik gerektirir

            Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

            Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
            uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol