İnternet'ten ücretsiz yasal kitap okumak

0

İnternet'ten ücretsiz olarak yasal kitap okumak istiyorum! Bildiğiniz ücretsiz kitap okuma siteleri var mı? Ama, korsan olmayacak. Yasal olacak. "Online Kitap Oku" diye bir site var. Shiftdelete.net'te bu siteyle(Online Kitap Oku)ilgili yasal olduğu söyleniyor. Sizce doğru mu? Ve bu konuyla ilgili bütün tavsiyelerinizi bekliyorum. 

ebuhasan ebuhasan (30)
5 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    Bence en iyisi internet'ten kitap al ve oku, uğraşma kitabı sitelerden okumayı.

    ilkaybaki16 ilkaybaki16 (572)
    5 yıl önce cevaplandı

      0

      Online Kitap Oku yasal değil. Kitapları kullanıcılar yüklüyor. Her kitap için telif hakkı vardır. Bu şekilde dağıtılmaları yasal değildir.  Ücretsiz olarak popüler kitapları okuman mümkün değil. Online kitap oku sitesine dikkatli bakarsan üye olan herkes kitap yükleyebiliyor. Bu telif ihlali demektir.

      Sitenin verdiği linklerin altında "Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan "yer sağlayıcı" olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz "uyar ve kaldır" prensibini benimsemiştir."  yazıyor. Buradan illegal olduğunu da anlayabilirsin. İçerikleri biz yüklemiyoruz dolayısıyla bizi ilgilendirmez. Eğer telif gerektiren bir kitapsa haber verin kaldıralım diyorlar.

      shiftdelete de online ücretsiz kitap okuma ile ilgili yazıyı buldum. Yazıyı yazan arkadaşın teliften filan haberi yok sanırım ki böyle illegal bir siteyi haber yapmış. Aslında yapılan içerik sadece seo için ve tık almak için yapılmış belli ki.

      Ancak https://www.wattpad.com/ gibi sistemlerde amatör yazarların kitaplarini, hikayelerini okuyabilirsin.

      murat murat (12492)
      5 yıl önce cevaplandı

        0

        Watpad'deki klasik kitaplar yasal mı? Mesela dünya klasikleri'de yayınlanmış Watpad'de. Bunlar korsan mı? Bu konuda bir bilgin var mı? Teşekkürler. 

        ebuhasan ebuhasan (30)
        5 yıl önce cevaplandı

        • @murat ozgurlol 5 yıl önce
        • bunlar da yasal değil. Çünkü Watpat kişilerin kendi roman ve yazılıarını yayınlamak için kullanılan bir platform ama bunu ihlal edenler var. @ozgurlol sağol ;) murat 5 yıl önce
        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol