İnternet var ama girmiyor. Sorun ne olabilir?

0

Bilgisayarda internet var ama internete giremiyorum. Sayfalar açılmıyor. Bilgisayar wifi'ye bağlı görünüyor. Chrome a bir web sitesi yazdığımda sayfa bulunamadı hatası veriyor. Sorun ne olabilir. Windows 10 kullanıyorum.

alivecan alivecan (337)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    3

    İnternet var mı yok mu gerçekten bunu anlaman gerekiyor. Wi-Fi bağlantısını yapmış olman internet bağlantısı var anlamına gelmiyor. Sorunu tespit edebilmek için bir kaç işlem yapmalısın. Aklımda bu tür internet var ama internere girilmiyor sorunları nasıl çözülür bir rehber hazırlamak vardı senin soruna cevap olarak bunu yazıyorum. Başkaları da faydalanır.

    İnternet var ama internete giremiyorsan şu işlemleri yap:

    İnternet var ama girmiyor çözüm adımları

    Bilgisayarda internet var ama web siteleri açılmıyorsa aşağıdaki adımları tek tek uygulamayı dene. Bu adımlar seni çözüme götürecektir. Zaman zaman aklıma yeni fikirler geldikte ve yeni durumlarla karşılaştıkça bu çözümü güncelleyeceğim.

    1. ADSL modemin durumunu kontrol et.

    Adsl modem pek çok kişinin internete bağlanmak için kullandığı yöntemdir. Neredeyse her internete bağlı ev, ofis ortamında ADSL bağlantısı bulunur. Ev kullanıcılarının %95 bağlantı olarak adsl kullanır. İnternet var ama girmiyorsa modem kontrol etmelisin.

    Adsl modem görebileceğin bir yerdeyse ilk olarak adsl modemi kontrol etmelisin. Adsl modem şu şekilde görünmeli:

    adsl modem ışık ve anlamları

    Adsl modemlerde genelde şu ışıklar bulunur:

    • Güç ledi: Modeme elektrik geliyorsa yanar.
    • DSL ledi: Modem servis sağlayıcıyla (Türk Telekom, Superonline, Turk.Net) gibi bağlantı kurabildiyse yanar.
    • Wi-fi ledi: Modem de kablosuz ağ açıksa yanar.
    • LAN ledleri: Modeme kablo ile bir bilgisayae bağlıysa yanar. Hiç kimse kablo ile bağlanmıyorsa bu ışıklar yanmaz. Toplamda 4 adettir.

    internet var diyebilmek için modemdeki DLS ve internet ışıklarının ikisinin de yanıyor olmadı gerekir.

    Eğer DSL yanmıyorsa modeme gelen telefon kablosunu kontrol etmelisin. Kabloda sorun yoksa internet servis sağlayıcını aramalı ve arıza kaydı oluşyurmalısın.

    Eğer DSL yanıyor ama internet ışığı yanmıyorsa modem internet servis sağlayıcına bağlanmış fakat DNS, Ip alamamış olabilir. Bu durumda modemi kapatmalı ve yeniden açmalısın. Modemin tam olarak açılması 1-2dk'yı bulabilir. Bu aşamada beklemelisin. Adsl modemde tüm ışıklar normal görünüyorsa bilgisayarın başına geçmeli ve aşağıdaki işlemleri yapmalısın.

    2. Bilgisayarında virüs var mı kontrol et.

    Bazı virüsler internete bağlanmanı engelleyebilir. Bilgisayar bağlanan başka bir bilgisayar bul ve aşağıdaki programları indirerek USB belleğe kaydet. Daha sonra bilgisayarına getir ve kur. Bilgisayarında virüs taraması gerçekleştir. Pek çok malware bilgisayar bulaştığında internette çeşitli sitelere girmene engel olur. 

    Bilgisayarı virüslere karşı tararken kullanabileceğin antivirüs / antimalware yazılımları

    Bu programlardan bir veya iki tanesini indir ve bilgisayarını bunlarla tarat. İnternete bağlı ama girmiyor çözümü için öncelikle bilgisayarın virüssüz olduğundan emin olmamız gerekiyor. Bazı virüsler bilgisayarın Proxy ayarlarını değiştiriyor. Eğer siz virüsü temizlemezseniz aşağıdaki adımların hiç bir anlamı kalmaz. O yüzden ilk adım olarak işlemlere başlamadan virüs temizleme işlemi yapmak mantıklı olur. Bu adımı yapmazsanız boşuna uğraşmış olursunuz.

    3.Windows  ip ve ağ ayarlarını resetle

    Bazen Windows modemden alması gereken bazı ayarları alamaz. Bu bilgileri alamadığında internet var ama girmiyor gibi sorunlar ortaya çıkar. Bu durumda basit bir sıfırlama işlemi gerekir. Windows ip  ve ağ ayarlarını sıfırlamak için şu adımları uygulayabilirsin

    1. Windows arama bölümüne CMD yaz çıkan arama sonucunu sağ tuşla tıkla ve yönetici olarak çalıştır'ı seç. Windows 7 kullananlar doğrudan CMD komutu ile komut satırına geçebilirler.
    2. Komut satırında şu komutu uygula 
      netsh int ip reset c:\uzmanim.txt
    3. Komuttan sonra enter tuşuna bas.
    4. Bilgisayarı yeniden başlat.
    5. internet var ama girmiyor sorunu çözüldü mü kontrol et.

    Bilgisayar yeniden açıldıktan sonra hâla internet var ama girmiyorsa o zaman aşağıdaki adımları uygula.

    1. Windows arama bölümüne CMD yaz çıkan arama sonucunu sağ tuşla tıkla ve yönetici olarak çalıştır'ı seç. Windows 7 kullananlar doğrudan CMD komutu ile komut satırına geçebilirler.
    2. Komut satırında şu komutu uygula 
      netsh winsock reset
    3. Komuttan sonra enter tuşuna bas.
    4. Bilgisayarı yeniden başlat.
    5. internet var ama girmiyor sorunu çözüldü mü kontrol et.

    Bilgisayar yeniden açıldıktan sonra hâla internet var ama girmiyorsa sonraki maddeye geç

    4. Internet güvenlik yazılımı, güvenlik duvarı varsa geçici olarak durdur

    Bilgisayarında Norton Security, Kaspersky Internet Security, Avast Internet Security, Eset Internet Security,  AVG Antivirüs, Trend Micro Internet Security, McAfee Internet Security gibi bir yazılım varsa internete girişiniz engelliyor olabilir. Internet security yazılımını geçici olarak durdur ve internere girebiliyor musun kontrol et. Kullandığın program geçici olarak nasıl durdurulur bilmiyorsan uzmanim.net'e sorabilirsin.  Acelen varsa internet güvenlik yazılımını kaldır ve öyle dene. Daha sonra tekrar yükleyebilirsin. Antivirüs, Internet güvenlik yazılımları bazen internet bağlantı sorunları yaratabiliyor. Bunu anlamanın en basit yolu kullandığın internet güvenlik yazılımını devreden çıkartmak ya da geçici olarak kaldırmak. Daha sonra programın özelliklerinden gerekli ayarları yapmak.

    5. VPN, Proxy kullanıyor musun? Sorun bu yazılımlarda olabilir

    Eğer VPN ya da proxy yazılımı kullanıyorsan, tarayıcında bunların eklentisi varsa sorun VPN ya da proxy yazılımından kaynaklabilir. Bu durumda bu yazılımları kaldırmalı veya devreden çıkartmalısın. Örneğin Zenmate, Psiphon, Tunnel Bear gibi VPN yazılımları zaman zaman sorunlara yol açabilir. Bu yazılımlar sunucu kullanır ve bu sunucularda sorun olduğunda sen internete bağlanamazsın. Bağlı görünürsün ama sayfalar açılmaz hata alırsın.

    6. Kayıt defterinde prox ayarını kontrol et.

    KAyıt defteri Windows'un tüm ayarlarının tutulduğu dev bir veritabanıdır. Bazen buradaki ayarlar internete girmene engel olabilir. İnternete bağlı görünürsün ama sayfalar açılmaz.  Bu durumda kayıt defterini kontrol etmelisin.

    İnternet var ama internete girilmiyor sorununu çözümü için kayıt defterini aşağıda anlatıldığı gibi kontrol et.

    1. Windows ve R tuşlarına bas. Açılan çalıştır penceresine Regedit yaz ve enter tuşuna bas.
    2. Kayıt defterinde şu yolu izle:
      HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings 
    3. Bu yol üzerinde ProxyEnable değeri varsa çift tıkla ve 1 olan değeri 0 yap.
    4.  AutoConfigProxy değeri varsa bu değeri sağ tuşla tıkla Yeniden adlandır ile adını  xxAutoConfigProxyxx yap.
    5. ProxyServer değerini çift tıkla ve Değer verisini sil. ProxyServer değeri boş kalsın. Tamam'ı tıkla.
    6. Kayıt defterinden çık ve bilgisayarı yeniden başlat.

    5. Farkı bir tarayıcı dene

    Sorun internet tarayıcıda mı bunu anlamak gerekir.  Eğer Google Chrome kullanıyorsanız Mozilla Firefox yükleyin ve internete bu tarayıcıdan girmeyi denemelisin. Sorun devam ediyor mu kontrol etmelisin. Eğer sorun tarayıcıdaysa o zaman tarayıcıyı sıfırlamak iyi bir fikir olabilir.  

    Bir tarayıcı nasıl sıfırlanır şu linkte bulabilirsin: Tarayıcı nasıl sıfırlanır? Burada Opera, Chrome, Firefox gibi farklı tarayıcılar nasıl sıfırlanır anlatılıyor.

    8. DNS değiştirmeyi dene

    DNS uzmanim.net gibi alan adlarını 100.100.23.12 gibi ip adreslerine çeviren bir protokoldür. Her bilgisayar DNS kullanır. Bazen DNS sunucudaki sorunlar sayfaların açılmamasına sebep olur.  DNS nasıl değiştirilir öğrenmek için şu adresi kullanabilirsin: DNS değiştirme (tıkla) bu adreste Windows 10 dns değiştirme, Windows 8 dns değiştirme ve Windows 7 dns değiştirme bilgilerini bulabilirsin. Hatta Windows xp dns değiştirmeyi de bulabilirsin. 

    Bazen zararlı yazılımlar DNS bilgilerini değiştirir. Bu sa bilgisayarda internet var görünürken internete girememene sebep olur. En çok karşılaşılan problemlerden biridir. DNS  bilgisayarda düzgün çalışmıyorsa internet var görünür ama sayfalar açılmaz.

    Yukarıdaki adımlar ile internet var ama bağlanmıyor sorununa çözüm  olabilecek işlemleri anlattım. Eğer dikkatlice uygularsanız sorunun kaynağını bulabilir ve sorunu çözebilirsiniz.

    hakan hakan (15424)
    5 yıl önce cevaplandı

    • Maşallah :)) Özledik bunları. alattin 5 yıl önce
    • tam cevap yazıyordum ama seninkini görünce sildim, güzel olmuş bu murat 5 yıl önce
    • :OOOOO darkcrak 5 yıl önce
    • Sağolun sağolun :) @murat @alattin @darkcrak uzun çözüm benden sorulur hakan 5 yıl önce
    • Hehe @hakan :D darkcrak 5 yıl önce
    • hakan abi teşekkür ederim. 6. madde dediğin gibi oldu. proxy programı yüklemiştim geçenlerde sonra kaldırdım ama ondan sonra çalışmaya başladı. 6. maddedeki işlemi yaptım şimdi internete girebiliyorum alivecan 5 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol