İnternet var fakat bazı programlar ya da sitelere erişim yok, nedendir ?

0

Merhabalar,

TTnet üyesiyim ve kısa bi zaman önce yaşadığım yerden taşındım. İnternet naklini yaptırdım ve herşey o zaman başladı. Taşınmadan önce hiç bir sorun yaşamıyordum. Sorunum şudur:

İnterneti gayet güzel kullanabiliyorum. youtube olsun başka bişey olsun googledır falan herşeye girebiliyorum. fakat keşfettiğim bir site var, Garanti bankasının sitesi. bağlanmaya çalışınca bağlantınız gizli değil uyarısı veriyor https ibaresine çarpı atıyor.(garantiyle işim yok sadece burayı engellediğini farkettiğim için söylüyorum.)

bir başka problem ise skype; açılıyor fakat profil resminin hemen altındaki çevirimiçi vs. durum gösteren ufak yuvarlak sürekli dönüyor ve sol altta bağlanıyor yazıyor hiç bir şekilde yazdıklarım iletilmiyor ve yazılanları alamıyorum.

WoW oynuyorum ayrıca. ama nakilden sonra WoW a da girmemeye başladı direk disconnected diyor oyuna girmeden.

Bu sıkıntılar sadece tek bilgisayarda değil laptopumda da birebir aynı işliyor. fakat cep telefonum skype'a ve garantiye problemsiz giriyor.

Ayrıca; laptopumu cep telefonumdan mobil ağ paylaşarak kullandığımda hiç bir sıkıntı yaşanmıyor.

tüm yaşadığımı detaylıca anlatmaya çalıştım umarım bir çözüm bulunur çünkü ttnet 4 gündür çözemedi.

yasin231 yasin231 (1)
7 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Şimdi adım adım gidilirse, telefon üzerinden bağlandığınızda herşey normal görünüyor ve her siteye anormal bir durum olmadan girebiliyorum diyorsunuz.Sabit hattınızdan internete girince internette kararsızlıklar ve bazı sitelerde güvenli değil uyarıları alınıyor diyorsunuz.Normalde mobilden girip test etmemiş olsaydınız size bilgisayarda tarih ve saat ayarını düzeltmeniz, zararlı ve reklam yazılımlarını silin tarzında öneriler sunulurdu.Ama bu durumda sorun bilgisayarınızla ilgili değil gibi görünüyor.Ayrıca iki farklı bilgisayarda aynı sorunu yaşamanız sorunun bilgisayarlar olmadığını doğruluyor bana kalırsa.

    Bu durumda düşünülecek iki yer olabilir.

    • Modeminiz
    • Internet Servis Sağlayıcınız

    Problem Modem kaynaklı olabilir.Modeminizi bir kere reset atmanız sorunu düzeltebilir.Reset atmanızın ardından ayarların silineceğini ve internet ayarlarınızı, kablosuz ayarlarınızı tekrar yapmanız gerektiğini unutmayın.Ayrıca Modem yazılımının güncellenmesi de önemli bir durum.

    Eğer sorun sizi aşıyorsa Internet Servis Sağlayıcınıza danışmak durumunda kalabilirsiniz.

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    7 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol