İnternet yavaşlamasının sebebi WPA2 açığı olabilirmi?

0

Merhaba;

İnternetimin AKK'si dolmadığı halde kaplumbağa gibi yavaş. Bunun sebebi WPA2 açığı olabilirmi?

toprak34 toprak34 (2026)
6 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Hayır. WPA2 de bulunan açığın yavaşlama ile ilgisi yok. İlk olarak böyle bir saldırıya maruz kalabilmen için saldırganın modemin kapsama alanında olması gerekiyor. Yavaşlamanın bununla ilgisi yok. 

    Birazdan bununla ilgili detaylı bir çözüm paylaşacağım.

    Ek: KRACK saldırısı nedir, KRACK saldırısından nasıl korunurum?

    alattin alattin (16999)
    6 yıl önce cevaplandı

      0

      Önce şunu belirteyim, webde çıkan her habere veya iddiaya inanılmamalı ve bunlar yüzünden telaşlanmamalıdır. Bu haber ve iddiaların doğruluk derecesini öğrenebilmek için sakin ve sağlıklı araştırma yapılmalıdır. Bu arada sistemde bir problem yaşanıyorsa dahada öncelikle problemin düzeltilmesi için standart ve genel çözüm yolları  denenmelidir. Ayrıca sorduğun "WPA2 açığı" problemiyle senin probleminin bir alakası olamayacağını zaten @alattin de belirtmiş. Bende onunla aynı düşünüyorum ve bence kesinlikle problem bu değil (Bir tek senmi WPA2 şifrelemesi yapıyorsun?! Kullandığın marka/model modem sadece sendemi var?! Bunu yapabilme ihtimali olan yakın komşun sürekli senin internet bağlantın ilemi uğraşıyor?!)

      İnternete kablosuz bağlanıyorsun ve son zamanlarda internet bağlantısında önemli bir hız düşüşü yaşıyorsun, öylemi?

      Bu gibi hallerde önce birde kablolu bağlanarak kablolu ve kablosuz bağlantı durumlarını karşılaştırırsın (Normal olarak kablolu bağlantının hızı kablosuz bağlantıdan yüksektir ama bu fark dikkat çekecek seviyede fazla olmamalıdır. Her iki bağlantı türünde hız testi sonuçlarını burada, konu muhtevasında bizimle paylaşırsın bakarız). Eğer problem gerçekten kablosuz bağlantı ile alakalıysa bu halde önce kablosuz ağ bağdaştırıcı sürücüsü problemi akla gelir. Daha sonrada sırasıyla tarayıcı problemleri, virüs marifetleri ve diğer sistem problemleri düşünülür.

      İlk olarak Sistem Geri Yükleme ile sistemi problem öncesine geri almak denenir:

      Sistem Geri Yükleme nedir, nasıl yapılır? (tıkla)

      Eğer sistem geri yüklemesi çözüm sağlamazsa (veya yapılamazsa);

      Wifi Sürücüsü kontrol edilmelidir. Genelde bu kontroller ve bununla alakalı yapılması gerekenler, sürücünün hatalı olması hallerinde kaldırılarak yeniden yüklenmesi ve güncellemesidir. Ama bazan güncellemenin tersine wifi sürücüden geri dönülmeside gerekebilir, bu da diğer sürücü çözümleri öncesi (hatta ilk olarak) denenmelidir. Eski sürücüye geri dönmek Aygıt Yöneticisinde sürücü üzerinde sağ tık menüsünden özellikler arabiriminde "Sürücüye geri dön" düğmesi tıklanarak yapılır.

      Şimdi sana sürücüye geri dönülmesiyle alakalı özel bir durumu ifade etmek istiyorum. Bildiğim kadarıyla Asus PC (laptop) kullanmaktasın. Benimde aynı.. Bende bir süre önce senin yaşadığını belirttiğin problemi yaşamıştım ve çözmek içinde bayağı uğraşmıştım. Tecrübemi ve sonuçları sanada aktarayım. Asus laptop sahipleri olarak bilindiği üzere Atheros Ar956x Qualcomm kablosuz bağlantı adaptörü kullanıyoruz. Bende problemde en bilinen çözüm son sürücü yükleme, güncelleme vb yollarını denemiştim ama sonuç alamamıştım. Ama bir defasında eski sürücüye geri dönme yolunuda denedim ve bundan müsbet sonucu alabildim. Ve bu tecrübelerim sonucunda kablosuz bağdaştırıcımın Mart 2016 tarihli sürücüsü sonrası yeni sürücülerde bir bağlantı hızı sınırlanması yaşandığını gördüm.

      Bu anlattıklarım doğrultusunda sende donanımın Mart 2016 sürücüsünü yükle veya -önceki sürücü bahsettiğim sürücü ise- eski sürücüye geri dön ve böyle dene.

      Sürücü için;

      IE ile açman gerekiyor (tıkla)

      Not 1: 18.02.2016 tarihli ve ikincisi (alttaki.. X64 olanı)

      Not 2: Önceki (mevcut olan) sürücüyü "Sürücü yazılımınıda sil" seçimi ile kaldırırsan ilerisi için daha iyi olur.

       

      (Problemin çözülmezse kaldığımız yerden devam ederiz).

      temmuz temmuz (12505)
      6 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol