İnternete bağlanma sorunu nasıl giderilir?

0

Merhaba Arkadaşlar. İnternetim bağlı gözüküyor fakat bilgisayarımdan ve telefonumdan internete giremiyorum. Telefona hotspot vpn uygulaması indirmiştim bi etkisi var mıdır? Sorunu çözemedim arkadaşlar yardım ederseniz çok sevinirim.

kenanftl kenanftl (98)
8 yıl önce sordu

  • Mesajımı ilk yazdıktan sonra aklıma geldikçe eklemeler yaptım ve yapıyorum. Bu sebeple seninde bu mesajı arada tekrar okuman gerekecektir, bilgin olsun. temmuz 8 yıl önce

Toplam 2 Cevap


0

Çok basit birkaç işlemi denedinmi? 

Mesela istemciler modemden (router'den) IP alamıyor olabilir. Modem/router restart edilmelidir, Ayrıca Wifi özellikleri Ağ İletişimi sekmesi altında TCP/IPv4 internet protokolunda -özelliklerinden ilgili arabirime ulaşarak- el ile IP ve DNS (8.8.8.8 ve 8.8.4.4 olabilir) atama yolunu denedinmi (El ile atayacağın IP Modem IP'si ile uyumlu olmalı)?

Wifi bağlantıda sinyal veya dalga frekansı (kanal) problemi olabilir. Bilgisayarını ethernet portundan modeme kabloyla bağlayarak denemen oldumu?

Telefonunu kapatarak sadece bilgisayarınla bağlı olupta web sayfalarına o şekilde ulaşmaya çalıştınmı? Bunu denedinmi?

Söz konusu yerel ağ'da telefonunun ve bilgisayarının web bağlantısının sağlanamadığını belirtmişsin. Pekala başka, konu komşudan, arkadaşlardan laptop veya telefonlarıyla bu yerel ağda bağlanmalarını isteyip bu şekilde bir test ve karşılaştırma yaptınmı?

Bilgisayarının wifi bağlantısındaki geçici bir problemin buna sebep olabileceğini düşünerek Ağ ve Paylaşım Merkezinden yerel ağ bağlantısını -sağ tık menüsü yoluyla- önce devre dışı bırakarak sonra yeniden devreye almak şeklinde bir denemen oldumu (Denetim Masası, Aygıt Sürücüsünden kablosuz ağ bağdaştırıcısı sürücüsünüde devre dışı bırakarak yeniden etkinleştirebilirsin. Aynı sonucu sağlar)?

Web browser'larda sayfalara bağlanamadığında "onar" seçeneğini veya wifi bağlantın üzerinde sağ tık menüsünden sorunları gider bağlantısını denedinmi?

Bunlardan sonuç alınamazsa yine burada belirtilir ve başka çözüm tavsiyelerinin düşünülmesine geçilir. Ama önce en basit ve ilk sırada olması gereken üstteki belirttiklerim düşünülmeli ve denenmeli.

temmuz temmuz (12505)
8 yıl önce cevaplandı

  • ilginiz için teşekkür ederim. işime yaradı. kenanftl 8 yıl önce
  • Sevindim.. :) temmuz 8 yıl önce

0

Hotspot sadece telefonda çalışıyor, bilgisayarda çalışmıyorsa ve her iki cihazda internete çıkıyorsa sorun hotspot ile alakalı değildir.

Sizin için Ping nedir, nasıl kullanılır? adında bir çözüm paylaştım. Ping testi yapmalısınız.  Ping testi size fikir verecektir.

cemkara cemkara (4215)
8 yıl önce cevaplandı

üyelik gerektirir

Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol