İnternete bağlanma sorunu yaşıyorum, bağlantı simgesinde sarı ünlem var çözümü nedir?

0

arkadaşlar durum acil dün internete bağlanıyordum fakat bugün kablosuz bağlantıyı gerçekleştiriyor fakat internete bağlanmıyor ve ara ara bağlantı simgesi üzerinde sarı ünlem var yönet kısmında ethernet denetleyicisi üzerindede sarı ünlem bulunuyor ne yapmam gerekli ? 

nasbabik nasbabik (1)
8 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    Bilgisayarınız kablosuz bağlantıyı gerçekleştirebilir ancak internet bağlantısınızda bir problem olmuş olabilir.İnternetiniz kopmuş olabilir veye internet ayarlarınızda sorun olmuş olabilir.

    İnternet bağlantınız ile ilgili bir problem olup olmadığını denetlemek için şöyle yapabilirsiniz.

    1. Başlat'a gelin ve arama bölümüne çalıştır yazın ve çalıştır ı açın ya da Windows+R tuşları ile çalıştır ı başlatabilirsiniz.

    2. çalıştır penceresine cmd yazın ve entere basın.

    3. Açılan komut sistemi ekranına ping uzmanim.net yazın ve enter tuşuna basın.

    Komutu yazdığınızda size uzmanim.net'in belirli ms oranlarında cevap vermesi gerekiyor.Yani aşağıdaki gibi bir ekran ile karşılaşmanız gerekiyor.

    Eğer size cevap olarak İsteğiniz zaman aşımına uğradı şeklinde cevap alırsanız internet bağlantınızda problem var anlamına gelir.

    Bir diğer yöntem olarak ta modeme bağlı diğer cihazların internete girip girmediğini kontrol ediniz.Herkes te aynı problem söz konusu ise internet ayarlarınızı modemin arayüzüne girerek kontrol etmelisiniz.Ya da internet sağlayıcınızı aramalı durumunuz hakkında bilgilendirme yapmalısınız.Onlar size kurulum ve internet probleminiz hakkında bilgi verecektir.

    örnek olarak ttnetin hizmet numarası 4440375

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    8 yıl önce cevaplandı

      0

      diğerleri internete bağlanıyor sadece notebook bağlanmıyor..yukarıdakileri yaptıktan sonra internet bağlantım geri gelir mi peki 

      nasbabik nasbabik (1)
      8 yıl önce cevaplandı

      • Yukarıdaki bir çözüm değildi sadece sizin internet bağlantınızın kontrolü için bir yöntemdi.Modeme bağlı diğer cihazlarının bağlanması sebebiyle sorunun sizin notebookunuzda olduğu anlaşılıyor.Notebook ağ ayarlarına gelerek ip ve dns atamasının otomatik seçili olduğuna bakabilir misiniz? Ağ ve Paylaşım merkezini açın.Sol bölümdeki Bağdaştırıcı ayarlarını değiştirin yazısına tıklayın.Ardından karşınıza gelen pencereden Kablosuz Ağ Bağlantısı(sizinki kablosuz olduğu için kablolu için Yerel Ağ Bağlantısı) sağ tuş tıklayarak özellikler tıklayın.Açılan menüden Internet Protokulü Sürüm 4 (TCP/IPv4) çift tıklayın veya bir kez tıklayarak alttan özelliklere basın.Açılan menüden Otomatik olarak bir IP adresi al ve aşağıdaki DNS sunucusu adresleri otomatik olarak al seçeneklerinin seçili olduğundan emin olun. ismailsarp 8 yıl önce

      0

      Ethernet denetleyicide sarı ünlem olmasının senin probleminle ilgisi yok. Evet, sarı ünlem bir bozulmayı (veya bozuk sürücüyü) ifade ediyor ama ethernet ile ilgili bağlantı kablosuz değil kabloludur. Ama senin ağa bağlanmada kullandığın tercih, kablolu değil kablosuz (WiFi). Kablosuz bağlantı üzerinde sarı ünlem olduğunda (bu hallerde bağlantı problemleri yaşanır) ya Ağ Bağlantılarından WiFi bağlantını önce devre dışı bırakacaksın ve sonra yeniden etkinleştireceksin (sağ tık menüsü yoluyla) yada Denetim Masası>Aygıt yöneticisinden WiFi bağlantı adaptörü sürücüsü için bu işi yapacaksın (Devre dışı bırakma ve yeniden etkinleştirme.).

      Bağlantı olduğu hallerde web sayfalarının açılmamasına gelince, bunu kullandığın web browser'ları üzerinden "onar" komutuyla düzeltmeye çalışmalısın veya (yada bu sonuç vermezse) TCP/IP v4 internet protokolü özelliklerinde el ile DNS ataması yapmalısın. Zira büyük ihtimalle DNS alamıyor olabilirsin. Gooogle DNS'yi denemeni tavsiye ederim (8.8.8.8 - 8.8.4.4)

      DNS nasıl değiştirilir? (tıkla)

      Bu tavsiyeler sonuç vermezde düzeltme olmazsa, Sistem Gerİ Yükleme vasıtasıyla sistemi problem yaşamadığın bir tarihe (geri alma noktasına) geri alabilirsin. 

      Sistem Geri Yükleme nedir, nasıl yapılır? (tıkla)

      Birde, problem çözülsede çözülmesede sürücüleri daima güncel tutmalı, güncel olmayanları mutlaka güncellemelisin.

      temmuz temmuz (12505)
      8 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol