İnternetim 1 haftadır kırmızı yanıyor

0

Türknet kullanicisiyim 20 gün önce başka bi eve taşındım ve nakil başvurusu yaptım 10 gün önce nakil işleminiz onaylanmıştır diye mesaj geldi.

Sonra ben modem kurulumunu yaptım kabloları bağladım power wps dsl ışıkları sabit yanarken internet ışığı kırmızı yanıyor 2 kere falan modemi resetleyip bastan kurdum kabloları her değişik şekilde bağlayıp denedim ama değişen bisey yok bütün ışıklar sabit internet kırmızı yanıyor 10 gündür internete giremiyorum ve hergun müşteri hizmetlerini aradım bu 10 gün içinde ama hep ariza kaydı açıyorum aciliyet bildiriyorum dediler sizce bu internet neden kırmızı yaniyor ve böyle bisey başına gelen varsa nasıl çözüme kavuştu anlatabilir mi ? Çünkü gerçekten biktim artik 

ecevit64 ecevit64 (1)
6 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    TürkNet'in hizmet kalitesi çok iyi ama bir problem olduğunda çözmeleri biraz sıkıntılı. Evin içinden sonraya hiç müdahele etmiyorlar 

    omercik omercik (9418)
    6 yıl önce cevaplandı

      0

      ADSL modemde internetin ışığının kırmızı olması genelde konfigürasyon hatasındandır. Modeminizin ayarları ile servis sağlayıcını ayarları uyuşmuyor demektir. Modem kurulum sayfasında VPI,VCI,Service Category gibi ayarların kontrol edilmesi gerekebilir.

      Normalde değerler VPI=8, VCI=35, Bağlantı türü PPPoE LLC gibidir.

      Burada Türk.Net modem kurulumları video ile anlatılmış: https://turk.net/video-destek/ senin modemine göe kurulumu kontrol edebilirsin.

      Sorun tüm bunlara rağmen devam ediyorsa, sorun Türk.Net taraflı olabilir. O zaman da beklemekten başka çaren yok.

      hakan hakan (15394)
      6 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol