İnternetim çok yavaş?

0

İnternetim bugün çok yavaş, videoları bile çok zor açıyor. Bazı web sayfaları çok zor yükleniyor. Modemi aç kapa yaptım, ama düzelmedi. Ne yapabilirim?

koxo koxo (1)
5 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    @darkcrak  modemi resetlerse ve tekrardan yapılandıramazsa ne olacak? Bir daha internete bağlanamaz. Lütfen doğru bilgilendirme yap. 

    İnternetin yavavaşladıysa ilk yapman gereken modemi kapatman ve sonra açman. Bu modemin yeniden bağlantı yapmasını sağlayacaktır. Eğer bu işe yaramazsa bir kaç ihtimal var:

    • İnternetini senden başka birileri kullanıyor ve o an indirme yapıyor olabilir. Çevrende internetini kullanan başka biri var mı? Bunu kontrol et.
    • Kotanı doldurduğun için hızın düşürülmüş olabilir.
    • O an bilgisayarın Windows güncelleştirmesi indiriyor olabilir. Bundan dolayı internetin yavaşlamış olabilir.
    • Unuttuğun açık olan bir indirme programı var mı? Örneğin arkaplanda çalışan bir torrent yazılımı internet hızını yavaşlatacaktır.
    • Geçici bir sorun yaşıyor olabilirsin. Bu genelde benim başıma da gelir. Türk Telekom kaynaklı bazen geçici sorunlar olabiliyor.

    Sorun bir kaç saat devam ederse o zaman servis sağlayıcını ara. türk Telekom kaynaklı bir sorun olabilir ya da hangi internet servis sağlayıcıyı kullanıyorsan.

    hakan hakan (15394)
    5 yıl önce cevaplandı

    • Yanlış bilgilendirme değil ben sürekli resetliyom darkcrak 5 yıl önce
    • birşey olmuyor @hakan bey darkcrak 5 yıl önce
    • @darkcrak o bahsettiğin düğmeye uzunca bir süre basarsa tüm modem yapılandırması sıfırlanabilir. Bu durumda da bazı modemlerde (Yapılandırma bilgisini servis sağlayıcıdan almayan modemlerde) yapılandırmanın yani modem ayarlarının tekrar yapılması gerekebilir. Bu aklına gelmemiş olabilir yazarken. Kötü niyetli yazdığını düşünmüyorum. hakan 5 yıl önce
    • Neden kötü niyetli yazıyım burası insan kandırma yeri değil yardım ediyoruz bildiklerimizle ben ne biliyorsam onu diyorum sen ne diyorsan onu diyorsun darkcrak 5 yıl önce
    • @darkcrak kötü niyetli tiplere denk geldiğim için belirttim. Senlik bir durum yok. hakan 5 yıl önce

    -1

    Modeminin yanına git bir iğne al küçük bir delik var ona 10 saniye basılı dur bırak internet gidecek bi kaç dakka veya saniye sonra internetin eskisi gibi hızlanacaktır emin olabilirsin 

     

    Düzelmesse kotayı aşmış olabilirsin

    darkcrak darkcrak (5158)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol