internetim çok yavaşladı

0

TTnet internet kullanıyorum. İnternetim çok yavaşladı. Aniden sayfalar açmamaya başladı. Bazı web siteleri yarım açılıyor. Açılırken yarıda kalıyor. Daha önce böyle bir sorun yoktu aniden yavaşlama oldu.

İnternetimi nasıl hızlandırabilirim?

alivecan alivecan (337)
9 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    İnternetin yavaşlamasının pek çok nedeni vardır. İnternetiniz aniden yavaşladıysa şunları deneyin:

    Olası internet yavaşlık sorununda yapılabilecekler.

    • Kotanızı doldurmuş olabilirsiniz. Her ADSL kullanıcısının Adil kullanım kotası denilen kotası vardır. Kısaca AKK denilen bu kota dolduğunda ADSL hızınız aşırı derecede düşer. Örneğin 24mbps kadar olan tarifeniz 3mbs'e iner. Bu da internetin yavaşlaması demektir. Kotanızı servis sağlayıcınızdan öğrenebilirsiniz Türk Telekom, Superonline gibi.. 

    • İnternetin yavaşlamasının sebebi modemdeki bir sorun olabilir. Bazen uzun süre açık kalan adsl modemlerde sorun olur. İnternetiniz yavaşladıysa ilk olarak Adsl modeminizi kapatın ve yeniden açın. Adsl modem internete bağlandığında internetinizi kontrol edin.

       

       

       

    • İnternetinizin yavaşlamasındaki sebep açık olan ve sizin unuttunuz bir indirme yazılımı olabilir. Torrent kullanıyorsanız torrent istemci yazılımını kapatın (Örneğin utorrent).  Açık olan bir indirme yöneticisi varsa (IDM gibi) kapatın. Bazen arkaplanda çalışan ve unutulan indirme programları internetin yavaşlamasına sebep olur.

    • Windows güncelleme çalışıyor mu kontrol edin. Eğer Windows güncellemesi çalışıyorda, bilgisayarınız indirme yapıyor demektir. Bu da internetin yavaşlamasına sebep olur.

    • Bilgisayarınızı kapatın - açın. Bilgisayarınızda oluşan geçici bir ağ sorunu internetin yavaşlamasına sebep olabilir.

    • Başka tarayıcı ile internete girin. Tarayıcınızdaki bir sorun internetizin yavaşlamasına sebep oluyor olabilir. Google Chome kullanıyorsanız, Firefoz, Yandex veya Internet Explorer ile internete girmeyi deneyin.

    • İnternetiniz sadece bir sitede mi yavaşladı? Başka siteleri denediniz mi? Örneğin sadece Facebook'ta yavaşlama varsa, Facebook sunucularındaki yoğunluk size yavaşlama olarak yansır. Başka sitelere girin ve internet hızınızı bir de diğer sitelerde kontrol edin. Belki sorun sizde değil girmek istediğiniz sitededir.

    • İnterneti sizden başka kullanan var mı?  Aynı interneti başkaları da kullanıyorsa ve sizinle aynı interneti kullanan kişiler dosya indirme yapıyorsa sizin internetiniz de yavaşlar. İnternetinizi kullanan başkalarının dosya indirip indirmediğini kontrol edin.

    • İnternete kablosuz ağ üzerinden bağlanıyorsanız sinyal seviyeniz azalmış olabilir. Bu durumda modem ile aranızda kapı gibi engeller varsa bu engelleri ortadan kaldırın. Sinyal seviyesinin düşmesi internet hızınızın düşmesine sebep olur.

    • DNS sunucunuzu değiştirin. DNS sunucunuzdaki bir sorun sayfalara erişim hızınızı düşürebilir, bu durumda internet çok yavaş gelebilir.

      En iyi ücretsiz DNS sunucular hangileridir? (Buradan tercih edilen DNS sunucuyu kullanın)

      Windows 7'de DNS nasıl değiştirilir?

      Windows 8'de DNS nasıl değiştirilir?

      Windows 10'da DNS nasıl değiştirilir?

    • Tüm yukarıkdaki işlemlere rağmen internetiniz çok yavaşsa, servis sağlayıcınıza telefon açın. Servis sağlayıcınızda, Türk Telekom, Superonline, geçici bir sorun olabilir. Türk telekomdaki geçici sorunlar internet hızınızın düşmesine sebep olabilir. Siz kendi kontrollerinizi yaptıktan sonra rahatlıkla TTNET'i arayarak durumunuzu izah edebilirsiniz.

    • Yavaşlık sorunu Facebook, Twitter, Youtube gibi sosyal medyada ise sorun TİB tarafından yapılan yavaşlatma / sansür uygulamasından kaynaklanıyor olabilir. Türkiye'de zaman zaman bu tür yavaşlatma işlemleri uygulanıyor.
      Bu durumda VPN programları size hız açıcından yardımcı olacaktır: VPN Programları linkinden ücretsiz VPN programlarına ulaşabilirsiniz. 

    Yavaş internet sorununa dair aklıma gelenleri yazdım. Sırası ile kontrol ederseniz sorunun kaynağını bulabilirsiniz.

    cemkara cemkara (4215)
    9 yıl önce cevaplandı

      0

      Cemkaranınkilere ilave olarak;

      İyi bir virüs taraması ve temizlıği yapılmalıdır.

      Cclenear ve/veya Advanced SystemCare ile bir sistem temizliği yapılmalıdır.

      İnternet browser'ların ön bellekleri temizlenmelidir.

      Hala bir düzelme olmadıysa, sistemin ve internetin düzgün çalıştığı bir tarihe sistem geri alınabilir ve/veya son kurulan programlar gözden geçirilmeli, şüpheli olanlar kaldırılmalıdır.

       

      temmuz temmuz (12505)
      9 yıl önce cevaplandı

        0

        4 Kasım 2016 tarihinden itibaren yaşanan yavaşlama, özellikle Facebook, Twitter, Youtube gibi sosyal medya da yaşanan yavaşlık bu TİB tarafından sitelere uygulanan erişim yavaşlatma uygulamasından kaynaklanmaktadır.

        TİB zaman zaman bu tür yavaşlatma tekniklerini devreye sokuyor.  Bu sebepten sorun sizde değil.

        hakan hakan (15409)
        7 yıl önce cevaplandı

          üyelik gerektirir

          Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

          Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
          uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol