İnternetim sık sık kopuyor ve online oyunlarda aniden ping geliyor

0

Önceden TTNET kullanıyordum bu sorun ilk zamanlar yoktu, sonradan olmaya başladı. TTNET'tendir diye düşünerek TurkNet'e geçtim ama sorun devam etti. Modemimi değiştirdim sorun hala devam ediyor. Müşteri hizmetlerini aradığımda reset atın priz değiştirin gibi klasik şeyler söylüyolar. Sorunum şöyle:

Haxball diye bir tarayıcı oyunu var (bilenler bilir) bu oyunda bir sol ping bide sağ ping var, oyuna giriyorum ve yaklaşık 30-40 saniyede sağ ping 2000-3000 civarına ulaşıyor. Yani 2-3 saniyelik donmalar meydana geliyo buda bu oyunda büyük sıkıntı yaratıyor.

Haxball'ı bilmeyen arkadaşlar varsa CS:GO'dan örnek vereyim. Raunt başladığı zaman hiçbir sıkıntı yok, yine 30-40 saniye sonra anlık 2-3 saniyelik donmalar meydana geliyor ve bu istisnasız olan bir olay. En geç 50 saniyede bir mutlaka internet anlık gidip geliyor. Ne yaptıysam çare bulamadım, yaklaşık 1 senedir hiç bir online oyunu doğru düzgün oynayamadım.

ecevit64 ecevit64 (1)
7 yıl önce sordu

    Toplam 4 Cevap


    0

    Buradan anladığım kadarıyla sorun ne modem ne kablo nede ISS de. Sorun altyapıda olabilir. En yakın TTNET merkezine gidip bildirin ve acil olduğunu söyleyin ki sıraya gerçekten koysunlar. Mâlum bu firma biraz üşengeçte.

    alpucr1 alpucr1 (9)
    7 yıl önce cevaplandı

      0

      Ama internet sağlayıcım Turknet buna rağmen yardımcı olabilirler mi ? Ve bu sorunumu bildirdiğimde arızayı sık sık kopuyor olarak belirliyolar ve buda orada çalışanların ekranında görünmediği için muayenede iyi bulundu diyolar yani ben bu sorunu oradakilere ne olarak açıklayabilirim ?

      ecevit64 ecevit64 (1)
      7 yıl önce cevaplandı

        0

        Ping ve Hız problemlerinde genel sorun altyapı ve kablolama kaynaklı sıkıntılardan meydana gelir.ister Turknet, ister TTnet olsun tüm ADSL ve VDSL sağlayıcıları Turk Telekom altyapısı üzerinden hizmet verirler.Bu açıdan sizin internet servis sağlayıcısı değiştirmeniz altyapınızın değişmesi anlamına gelmiyor.Altyapı tamamen Turk Telekom'a ait olduğundan tüm sağlayıcılar ADSL ve VDSL tarafından aynı performansı verirler.

        Öncelikle sizin yapmanız gereken Modem arayüzüne girerek hat değerlerine bakmanız olacak.Buradan hat kalitesi hakkında fikir edinebilirsiniz.

        Altyapı ile ilgili olarak sorun Turk Telekom veya sizin bina içi kablolamanız olabilir.Aşağıdaki konuyu okuyun.Konuda hat değerlerine nasıl bakacağınız ve hızınızı arttırmak için neler yapabilecekleriniz yazılı.

        Hattımın desteklediği maksimum hızı nasıl öğrenirim?

        ismailsarp ismailsarp (6010)
        7 yıl önce cevaplandı

          0

          Haxball oynarken sekmeleri kapat (8 yıldır oynuyorum)

          birhankg birhankg (21)
          6 yıl önce cevaplandı

            üyelik gerektirir

            Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

            Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
            uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol