İnternetim yavaşladı ne yapmam gerek?

0

Son zamanlarda internetim çok yavaşladı ve sürekli gidip geliyor ne yaptıysam düzeltemedim. Modemi kapattı 15 saniye dinlendirdim sonra açtım yine yavaş. Benim download hızım 8 fakat şu anda 3 ile 5 arasında gidiyor ama 8 mbps yi hiç bir zaman göremedim ama 6 mbps idare ediyordu fakat şimdi onu bile göremiyorum. Arkadaşıma sordum sizin evde sorun varmı diye onlarda da sorun varmıl aynı apartmanda değiliz ne yapmamız gerekiyor. 

Anonim Anonim (156)
4 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    İnternetin yavaşlamasının bir nedeni var oda Türkiye'nin alt yapısının kötü olması ve tüm herkesin internete bağlı olması. Corona virüsü sonrasında evde eğitim ve canlı eğitim görmeye başladık ve okula gidemediğimiz için herkes internete giriyor ve sınıflar toplanıyor canlı eğitim için bu da internete yük oluyor yani Türkiye'nin genel internet alt yapısında yoğunluğa neden oluyor yani internete bir anda yüklenildiği için genel olarak internet sıkıntısı çekiyoruz. Gereksiz yere instagram da geziyoruz gereksiz yere Facebook ve youtube derken intetnet trafiğini boşuna meşgul ediyoruz. İnterneti hızlandırmak için gerekmedikce internete girmeyin ve gezinmeyin tabii önemli bir şey olmadığı sürece. Ben olsam canlı sohbet sitelerini kapatırdım geçici olarak çünkü boşuna trafiği meşgul ediyor. İnternet kesintileri bizde de var yani genel kesinti arada gidip geliyor. 

    ÖNEMLİ UYARI!!!!!!! 

    GEREKMEDİKCE İNTERNETTE BOŞ BOŞ GEZİNMEYELİM VE İNTERNETİ MEŞGUL ETMEYELİM SİZLER İNTERNETİ MEŞGUL ETMEDİKCE EĞİTİM GÖRENLER DE RAHATCA DERSLERİNİ CANLI OLARAK GÖRE BİLECEKLET VE RAHAT DERS İŞLEYECEKLER LÜTFEN İNTERNET TRAFİĞİNİ BOŞUNA MEŞGUL ETMEYELİM ÇÜNKÜ TÜRKİYE NİN ALT YAPISI ŞU ANDA KÖTÜ VE İLERLEYEN YILLARDA GELİŞECEK LÜTFEN UYARIMI GÖZ ARDI EDİN. 

    darkcrak darkcrak (5168)
    4 yıl önce cevaplandı

      0

      7/24 download ve upload yapıyorum bende bir sıkıntı yok, ara sıra kopma yaşıyorum o da normal. Hangi internet servis sağlayıcısını kullanıyorsunuz ?

      hydra hydra (3800)
      4 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol