İnternetsiz WhatsApp nasıl kullanılır?

0

Bugün bazı gazetelerde İnternetsiz whatsapp kullanımı ile ilgili haberler gördüm. Fakat güvenilir bir yöntem mi, sonradan sorun yaşar mıyım emin olamadım.

İnternetsiz WhatsApp nasıl kullanılır? Bu güvenilir bir yöntem mi? Sonradan internet için operatöre para öder miyim?

internet paketim olmadan whatsapp kullanabilir miyim?

ceyda ceyda (312)
5 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    İnternetsiz WhatsApp gerçekten var mı?

    Aslında bu yeni bir şey değil, yaklaşık 1-2 senedir çeşitli Facebook gruplarında görüyorum son zamanlarda nedense popüler olmaya başladı.

    İnternetsiz WhatsApp diye bir şey var evet. Aslında internetsiz değil, internet paketin olmadan kullanabilme desek daha doğru olur. Basitçe, telefonunun internet ayarlarında ufak tefek oynamalar yaparak interneti çok çok düşük bir bant genişliğinde kullanabiliyorsun. Öncelikle bunun nasıl yapıldığını anlatayım.

    İnternetsiz WhatsApp kullanma:

    1. Adım: Öncelikle telefonundan Ayarlar > Mobil ağ > Erişim noktası adları bölümüne giriyorsun. Her Android telefonda menü değişiklik gösterebiliyor ama neticede telefonunda bulman gereken yer: Mobil erişim noktası (APN'lerin) olduğu bölüm.

    2. Adım: Bu bölümden "Yeni APN ekle"ye tıklıyorsun.

    yeni apn ekle

    3. Adım: Buradaki bilgileri şu şekilde doldurman gerekiyor:

    • Ad: WhatsApp (aslında adın ne olduğu önemsiz, ben uzmanim.net yaptım mesela)
    • APN: internet
    • Proxy: 127.0.0.01
    • Bağlantı noktası (port): 8080

    internetsiz whatsapp apn ayarları

    4. Adım: Bütün bilgileri girip kaydettikten sonra oluşturduğun APN'yi seçiyorsun. Sonra mobil verini de açıp internetsiz WhatsApp'ı kullanıyorsun. İnternet paketin olmasa bile yine mobil verinin açık olması gerekiyor.

    Ben Turk Telekom hat kullanıyorum. Bende sorunsuz bir şekilde çalıştı gerçekten. Yani internetsiz WhatsApp Türk Telekom hattımda kullanabildim. Üstelik gayet hızlı, yan öyle aşırı yavaş değil.

    Şimdi burada bilmen gereken en önemli şey şu:

    Bütün bu işlemleri yaptıktan sonra telefonun yine 4.5Gde kalmaya devam ediyor, sadece operatörün o anki WhatsApp interneti kullanımını sana yansıtmıyor. Yani internet paketin olup olmadığı gözetilmeksizin sen WhatsApp'ı kullanabiliyorsun. Ama normal ayarlara döndüğünde yani hattına internet paketi yüklediğinde ise yaptığın kullanımlar tek seferde senden alınıyor. Buna dikkat etmelisin.

    İnternetsiz WhatsApp bende neden olmuyor?

    Bazı kullanıcılar bu yöntemin kendilerinde işe yaramadığını söylüyor. Şu bilgiyi vermek istiyorum: APN ayarlarında proxy bölümüne eklediğin 127.0.0.01 adresi localhost demek. Localhost, yani telefonun kendisi.

    Bunu kullanabilmenin de bir şartı var. İnternet paketin hiç olmasa bile, yani 0 GB olsa bile hattına tanımlı bir internet tarifesi olmalı. Örneğin senin aylık 2 GB internet paketin vardır ama bu bitmiştir. Burada bitmesinin hiç önemi yok, önemli olan hattında (o ay bitmiş bile olsa) bir internet tarifesi gözükmesidir. Muhtemelen internetsiz WhatsApp olmuyor diyenlerin hattında internet tarifesi hiç yoktur diye düşünüyorum. Bu nedenle 127.0.0.01 proxy adresini kullanamıyorlar.

    Peki Proxy ne demek?

    Proxy basit bir tabirle vekil sunucu demek. Örneğin siz Google Chrome'u açıp adres satırına uzmanim.net yazıp enter tuşuna bastığınızda "ben uzmanim.net'e girmek istiyorum" demiş oluyorsunuz. Proxy de "tamam kardeş baş üstüne, hemen sana uzmanim.net'i getiriyorum" diyen bir yazılım ya da donanım, bir sunucu oluyor.

    Telefonumuza yeni bir APN eklerken proxy bölümünü boş geçemeyiz. O yüzden proxyi localhost olarak tanıtıp cihazın kendi içinde işlem yapmasını sağlıyoruz.

    omercik omercik (9418)
    5 yıl önce cevaplandı

    • denedim oldu, çok teşekkür ederim ceyda 5 yıl önce

    0

    Ben de bazı sitelerde bunu gördüm "WhatsApp'a yeni özellik geldi" fiyan diye yazanlar olmuş. Bu WhatsApp'ın bir özelliği filan değil. Basit bir hack olayı. Operatörler buna önlem alana kadar çalışacaktır. Yanlış hatırlamıyorsam port 8080 aslında MMS için operatörlerin kullandığı port.

    WhatsApp'i internet olmadan kullanmak mümkün değil. Burada anlatılan aslında "İnternet paketiniz yoksa, tükenmişse" nasıl Whatsapp kullanılır.

    alattin alattin (16984)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol