İnternette bulduğum PDF dosyasını kendi internet siteme yüklemem suç mu?

0

Merhaha ben terapistim .Mesleğim ile ilgili İnternette bulduğum yabancı dilde  bir pdf dosyasını kendİ internet siteme yüklemem suç mu ?

Bu pdf dosyası makale tarzı bir nottur.Türkçe ya da ingilizce olması suç olmasını değitirir mi ? İnternet sitesine nasıl bir dosya yüklemem suç teşkil etmez 

kullanici707510 kullanici707510 (1)
5 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    PDF dosyasının kendisinde veya onu aldığınız kaynak sitede telif hakkı (copyright) ile ilgili bilgilendirme olabilir oraya bakın. Sadece bir dipnot gibi bir makaleyse, örneğin bir yazarın kitabı, şiiri falan değilse öyle büyük bir sorun olacağını sanmıyorum. Ama benim tavsiyem yine de sitenizde kaynak gösterin. Hiç değilse orijinal sitenin linkini kendi sitenizden yazının sonuna ekleyebilirsiniz. 

    omercik omercik (9418)
    5 yıl önce cevaplandı

      0

      teşekkür ederim cevabınız için 

      kullanici707510 kullanici707510 (1)
      5 yıl önce cevaplandı

        0

        Dosya uzantısınını pdf olması, doc olması veya başka bir dosya olmasının bir önemi yok. Bu dosyanın dağıtılıp dağıtılamayacağına eser sahibi karar verir. Genelde PDF dosyalarının içinde bununla ilgili bilgiler bulunur. Her dosya için bunu kontrol etmelisiniz. 

        Eserin dilinin Türkçe ya da İngilizce olmasının bir önemi yok. Her pdf dosyasına tek tek bakmak ve buna göre karar vermek gerekir.

        hakan hakan (15409)
        5 yıl önce cevaplandı

          üyelik gerektirir

          Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

          Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
          uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol