İnternette dolaşırken çıkan "bugünün tarihi kişisi seçildiniz" mesajı virüs mü?

1

Toptan bir oyun keyi almak için bir siteye girdim ve Google Chrome logosu bulunan "bugünün şanslı kişisi seçildiniz" diye bir mesaj çıktı. OK butonuna basmayıp direkt görev yöneticisinden Google Chrome'u kapattım. Pop-up gibi bir şeye benzemiyordu. Yeni bir site gibi açıldı. Linke geçmişten baktım garip bir şeydi. Yalnız ben görev yöneticisini açarken siteden dit diye bir ses çıktı. Benim Eset antivirüsün lisansı bittiği için kullanıcı adı ve parolası yok diye aktif değil. Güncelleyemiyorum da, güncellemeye çalışınca kullanıcı adı ve parola soruyor. Bu normalde de bazen yazıyodu ama direkt bu siteye girince çıkması beni şaşırttı. Ben bir sıkıntı olurmu merak ettim, şu anda ESET'le taratıyorum.

selocan787 selocan787 (107)
6 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    Bu bahsettiğiniz şey klasik adwarelerden (reklam virüsü) birisi. Eğer o mesajdaki herhangi bir URL'ye ya da butona tıklamadıysanız hiçbir şey olmaz ama yine de her ihtimale karşı Adwcleaner yazılımıyla bilgisayarınızı taratın. Özellikle Chrome tarayıcısına bulaşan reklam yazılımlarını yok etmede çok başarılıdır. 

    omercik omercik (9418)
    6 yıl önce cevaplandı

      1

      Esetin çıkması bence tamamen tesadüf. O siteye gelecek olursak hiçbirşeye tıklamadan görev yöneticisinden kapattın sanırım. O bir reklam sayfası yani doğru değil. 

      toprak34 toprak34 (2026)
      6 yıl önce cevaplandı

        0

        Virüs değil. Bu bir reklam penceresidir. Reklama tıkladığında muhtemelen va bir indirme linkine veya form gibi senden bilgi alan bir sayfaya erişirsin.

        Bilgisayarına herhangi bir şey olmamıştır. İçin rahat olabilir.

        hakan hakan (15424)
        6 yıl önce cevaplandı

          üyelik gerektirir

          Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

          Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
          uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol