İnternette tamamen gizli nasıl kalabilirim?

0

İnternette tamamen gizli kalmak mümkün mü? Yani hangi sitelere girdiğim belli olmasın istiyorum. İnternette ip adresimi, kimliğimi nasıl gizlerim?

alivecan alivecan (337)
6 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    Sağlam ve güvenilir bir VPN sunucusu kullanırsan bu mümkün olur. Ama kaliteli ve güvenilir VPN sunucuları genellikle ücretli hizmet sağlarlar. Ancak bunların arasından bazıları özellik kısıtlamalı (hız sınrlaması, veri kullanımı limiti vb) ücretsiz hizmet verebiliyor.

    "En iyi VPN" site içinde arama sonuçları (tıkla)

    "Ücretsiz VPN" site içi arama sonuçları (tıkla)

    Uzmanim.net vpn konuları (tıkla)

    temmuz temmuz (12505)
    6 yıl önce cevaplandı

    • Temmuz abi tor için ne diyorsun? Hep Tor tarayıcı kullansam VPN gerekir mi yine de? alivecan 6 yıl önce
    • Tor kullanmadım hiç, bilmiyorum ama iyi diyorlar. Tor kullanırsan yasaklı siteler için ayrıca VPN gerekmez. Ama gizlilik ve güvenlik / güvenirlilik hususlarında Tor ile alakalı yeterli bilgiye sahip değilim. Şu linke bir bak istersen: http://www.hurriyet.com.tr/tor-kullanmak-yasak-mi-mutlaka-okuyun-40389346 @alivecan temmuz 6 yıl önce

    0

    "İnternette %100 gizli kalma" diye bir şey yok. En güçlü VPN'i kullanıyor olsan bile sonuçta onu kullanmak için de internete ihtiyacın var. O ihtiyaç duyduğun interneti de sana Türkiye devleti veriyor. Gerekli görüldüğünde teknik takibe alınırsın ve seni o kullandığın VPN bile kurtaramaz. 

    omercik omercik (9418)
    6 yıl önce cevaplandı

    • VPN Sunucuları prensipli tavır takınır ve siyasi baskılara boyun eğmezse, hukuki bir problem yada yaptırımlada (yargı kararı gibi) karşı karşıya kalmazsa, baskı yapan devletin bir sonuç alması mümkün olmayabilir. Bunun örnekleri var (Doğrudan bazı VPN sunucuları ve bunlarla birlikte diğer iPhone, twitter, facebook vb sunucuları ile FBI ve Türk hükümetleri, adli kuruluşları arasında). Ama hack faaliyetleri ve hacker marifetleriyle bu sunucuların güvenlik duvarları -zorda olsa- yine aşılabilir, bu sunuculardan bazı özel bilgiler bu yoldan elde edilebilir; bu mümkündür @farurhenho @alivecan temmuz 6 yıl önce

    0

    Tor Browser kullanabilirsin 

    muvel muvel (332)
    6 yıl önce cevaplandı

    • tor çok duydum ama nedir tam anlayamadım alivecan 6 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol