İnternetten para kazanılır mı? İnternetten para kazanma yolları nelerdir?

0

İnternetten para kazanmak için neler yapabiliriz?

İnternetten para kazanmak için yapabileceğimiz işler nelerdir?

İnternetten nasıl para kazanabiliriz?

 

omercik omercik (9418)
6 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    1

    "İnternetten para kazanmak mümkün mü?" sorusunun cevabı olarak "evet, mümkündür" diyebilirim. Ama unutmayın ki her işte olduğu gibi internetten para kazanmanın da çok zorlukları vardır. İnternet para kazanma yolları konusunda bilgi vermeden önce dikkat edilmesi gerekenlerden bahsedeyim.

    Dikkat edilmesi gerekenler

    Öncelikle şunu bilmeniz gerekiyor: Bir anda aylık 3-5-10.000 TL gibi yüksek miktarda gelirler elde edemessiniz. İlk etapta kesinlikle bu beklentiye girmeyin. Google'a "internet para kazanma" yazdığınızda karşınıza bir dizi yazı çıkar bu konuyla alakalı bilgiler içeren. Size "aylık en az 3.000 TL garanti" gibi vaatlerde bulunan hiçbir siteye güvenmeyin. Eğer böyle bir imkan olsa Türkiye'de devlet memuru diye bir şey kalmazdı ve herkes memurluğu bırakır internete yönelirdi. 

    "İnternetten para kazanmak için asla bilgi sahibi olmanıza gerek yok.." gibi sözler de baştan aşağı yalandır. Mesela teknoloji blog yazarlığı yapmayı seçtiniz diyelim, eğer yazmayı ve okumayı sevmiyorsanız bu alanda başarısız olur ve hiçbir gelir elde edemessiniz. En basit örneğiyle blog yazarlığı yapmak için noktalama işaretlerini bilmeniz gerekir. Büyük teknoloji sitelerine bakın, yazılan yazılar hep bir düzen içindedir. Bunu fark etmişsinizdir.

    İnternetten para kazanma yolları nelerdir?

    Ben burada bilinen ve en çok tercih edilen internet para kazanma yollarından bahsedeceğim. 

    Anket doldurarak para kazanma

    Çok küçük miktarlarla da olsa internet üzerinden para kazanabilmek için başvurabileceğiniz en iyi yöntemlerden birisi budur. Anket şirketleri, anket siteleri aracılığıyla belirli ürünler hakkında kullanıcıların görüşlerini almak için anket yayınlarlar ve dolduran kullanıcılara küçük miktarlarda ödüller veya paralar verir. Bu konuda daha detaylı bilgi için Anket sitelerinden nasıl para kazanılır? konusunu okuyabilirsiniz.

    Google Adsense ile para kazanma

    Çok tercih edilen ve en garanti yöntemlerden birisi Adsense yayıncılığı yapmaktır. Bir Adsense yayıncısı olmak için her şeyden önce web sitenizin belirli oranda özgün içeriğe sahip olması ve Adsense için gerekli yapıya sahip olması gerekiyor. Sitenizin Adsense'e uygun olduğunu düşündüğünüzde gerekli başvuruyu yapıyorsunuz ve Google'dan cevap bekliyorsunuz. Eğer kabul edilirse yapmanız gereken tek şey size verilen reklam kodlarının alıp sitenize yerleştirmek ve sonucu beklemek oluyor. 

    Google Adsense politikaları: https://support.google.com/adsense/answer/48182?hl=tr

    Adsense reklamları nasıl işler?

    Kısaca anlatmak gerekirse, reklamları sitenize ekledikten sonra sitenizi ziyaret eden kullanıcılar reklamlara tıklarsa 0.05 TL ile 0.50 TL arası tık başına para kazanıyorsunuz. Ortalama 10.000 ziyaretçisi olan bir web sitesi, 500 reklam tıklaması aldığında günlük 75 TL gibi bir kazanca ulaşabilir.

    İçerik yayıncılığı yaparak para kazanma

    İçerik yayıncılığı günümüzde en yaygın internet para kazanma yoludur. Teknoloji alanında yayınlar yapan bir web siteniz olduğunu düşünün. Bir de ürünlerini halka tanıtmak isteyen bir X firması var. Bu X firması, ürünleri hakkında en ince ayrıntısına kadar bilgi içeren uzun bir makale yazmanız karşılığında size bir ücret ödüyor. Buna kısaca tanıtım yazısı da diyebiliriz. Alabileceğiniz ücret sabit değildir. Bu tamamen sizin o firmayla yapacağınız anlaşmaya bağlıdır. Tabi "Ben hemen bir site açayım ve firmalar bana sponsor olsun" gibi bir düşünceye kapılmayın. Öyle bir dünya hiçbir zaman olmadı ve olmayacak. Sitenizin belli bir ziyaretçi kitlesi yoksa, Google arama sonuçlarında ilk sayfalarda çıkmıyorsa firmalarla anlaşma yapmak hayaliniz olarak kalır. Burada önemli olan, firmaların dikkatini çekmenizdir. Bunu da sitenizde yayınladığınız özgün içeriklerle yapabilirsiniz.

    Adsense dışında özel reklam alımı

    Sitenizde reklam yayınlamak için sadece Adsense'ye gerek yoktur aslında. Firmalarla anlaşma yaparak bannerlar hazırlayabilir ve o bannerları sitenizde ayırdığınız alanlara koyabilirsiniz. Fiyat politikası dediğim gibi yapacağınız anlaşmaya bağlıdır. Mesela siteniz akıllı ev ürünleri konusunda Google sıralamalarında ilk üçteyse ve ortalama 10.000 üzeri trafiğiniz varsa yapacağınız reklam anlaşması en az 300 TL olacaktır. Yine burada önemli olan şey firmaların dikkatini çekebilmenizdir. 

    Web siteleri için yazarlık yaparak para kazanma

    Eğer kaleminize ve özgünlüğünüzde güveniyorsanız içerik bakımından zengin olmayan sitelere yazarlık başvurusu yapın. Yazmış olduğunuz her özgün içerik, sitenin trafiğinin artmasına çok büyük katkı sağlar. Sitenin trafiğinin artması demek, siteye daha fazla ziyaretçi gelmesi demektir. Siteye daha fazla ziyaretçi gelmesi de sitedeki reklamlara daha fazla ziyaretçi tıklayacak demektir. Para kazanmak için başvurabileceğiniz yöntemlerden birisi de budur.

    Tercümanlık yaparak para kazanma

    Google Translate gibi servislerin çevrileri hiçbir zaman gerçek bir insanın çevirmesine benzemez. Bu nedenle büyük şirketler ve site sahipleri içeriklerindeki veya ürünlerindeki yazıları çevirmek için dil bilen insanlara ihtiyaç duyarlar. İngilizce, Almanca, Fransızca gibi dilleri biliyorsanız yine bu alanda gerekli yerlere başvuru yapabilir ve kendinize küçük bir gelir kaynağı oluşturabilirsiniz. Mesela her 100 kelimede 3 TL kazanabilirsiniz. Tabi bunu kendinizi araştırıp bulmalısınız.

    Grafikerlik yaparak para kazanma

    Ülkemizde pek yaygın olmasa da grafikerlik en büyük gelir kaynaklarından birisidir. Çünkü internet devrindeyiz ve artık küçüğünden büyüğüne her firma kendini tanıtmak için internete başvuruyor. Reklam amaçlı bannerlar hazırlanıyor ve bunlar internette yayılıyor. Bu bannerları hazırlamak her yiğidin harcı değildir, belli seviyede Photoshop veya Illustrator bilgisine sahip olmalısınız. Hiç öteye gitmeyin firmalara iş yapmasanız bile freepik.com gibi sitelerde kendi hazırladığınız içerikleri yayınlayabilir ve oradan satabilirsiniz. Böylece kendinize küçük çaplı bir gelir kaynağı oluşturabilirsiniz.

    omercik omercik (9418)
    6 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol