iOS mağazası olan App Store'a uygulama nasıl yüklenir?

0

Merhaba,

Bir script aldık bu script'in içerisinde iOS ve Android uygulamaları için gerekli dosyalar var diye biliyoruz. Android için .apk dosyasını bulduk fakat iOS için nasıl bir dosya olması gerekiyor, yani .apk benzeri bir uzantısı var mı iOS'un özel olarak? Bu konuda bana yardımcı olabilecek arkadaşlar bana ulaşabilirler mi lütfen?

notify notify (538)
6 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    1

    Bu yazı ALINTIDIR. Kaynak: Turkcell Geleceği Yazanlar

     

     

    İlk olarak senelik 99 dolar gibi bir ücret ödemeniz gerek. Bu adreste detaylı olarak anlatılıyor.

    Uygulamayı göndermek için ilk adım olarak iTunes Connect üzerinde uygulamamızın AppStore üzerinde görüntülenecek bilgilerini oluşturmamız gerekmektedir. https://itunesconnect.apple.com/ üzerinden erişebileceğiniz yönetici hesabı, uygulamalarınızın yüklenme sayıları, satışlardan elde ettiğiniz gelir, onay süreci gibi bilgilere ulaşmanızı sağlar.

    Ana ekranda My Apps seçeneği ile uygulamalarımızı görüntüleyebiliriz. Hesabınızı ilk defa açtıysanız, bu ekranda bir uygulama görmeyeceksiniz. Yeni bir uygulama eklemek için ekranında sol üst kısmında yer alan Add New App düğmesine tıklamanız gerekir.

    Bu noktadan sonra karşınıza yeni uygulama oluşturma sihirbazı gelecek;

    İlk ekranda girmeniz gereken bilgiler uygulamanızla ilgili genel bilgilerdir. İlk olarak uygulamanın dilini seçmeniz gerekir. "Name", uygulamanıza vereceğiniz isimdir. "SKU Number" ise uygulamanız için sizin oluşturacağınız bir koddur. "Bundle ID" ise uygulamanıza ait geliştirici portalda oluşturduğunuz tanımlayıcıdır. Eğer bu tanımlayıcıyı henüz oluşturmadıysanız bir önceki bölüme göz atmanızı tavsiye ederiz. Bu noktadan sonra karşınıza uzun bir ekran gelmektedir. Sürüm hakkında gerekli bilgileri buraya gireceksiniz.

    Şimdi bölüm bölüm kısımları inceleyelim:

    Bu bölümde uygulamanın farklı ekran boyutları için ekran görüntülerini, açıklamaları, uygulamanın web sitesi, uygulamanın aranırken kullanıcak anahtar kelimeleri eklersiniz. Biraz aşağıdaki diğer bölümde ise karşınıza aşağıdaki gibi bir uygulama hakkında genel bilgileri isteyen ekran gelir. 

    Uygulamanızın simgesini, kategorisini, lisans antlaşmasını, fikri ve ticari haklarının temsilinin kimde olduğunu hakkında bilgileri girersiniz. Bu ekrandan sonra karşılaşacağınız bölüm uygulamanızın paketlenmiş halinin bilgileridir.

    Burada projenizi yükler, uygulamanızın Oyun Merkezi ve Gazetelik bölümüyle ilişkili olup olmadığını belirtirsiniz. Karşınıza gelecek ekran uygulamanız denetlenirken iletişim kurulacak kişi bilgileri ve karşı taraf (Apple) için ileteceğiniz notların girilmesine olanak sağlar.

    Bu bölümden sonra uygulamanızı Apple'ın incelemesi için sağ üst köşede yer alan "Submit for Review" düğmesine tıklayarak yollayabilirsiniz.

    Uygulamanızı eğer ücretli yapacaksanız, aşağıda örneğini gördüğünüz ekrandaki gibi fiyatlandırma zamanı ve ücret miktarını belirtmelisiniz.

    Aynı şekilde uygulama içi satın almalar yapacaksanız In-App Purchase kısmını kullanabilirsiniz.

    toprak34 toprak34 (2026)
    6 yıl önce cevaplandı

    • "Gönderileriniz diğer sitelerden “kopyala-yapıştır” yöntemiyle alınmış olmamalıdır." murat 6 yıl önce
    • https://uzmanim.net/hakkinda#q1 murat 6 yıl önce
    • @murat cevabım silinemiyor. Hem yukarı oy atılmış hemde kabul edilmiş. toprak34 6 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol