IP adresi ile mobil cihaza sızılabilir mi?

0

Bilinen bir ip adresi uzerinden mobil bir cihaza sızılabilir mi? Ve sızılırsa ne yapilabilir,sızıldığının belirtileri nelerdir?

kullanici760364 kullanici760364 (1)
3 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    1

    Sadece Ip adresi üzerinden bir bilgisayar ya da telefona erişip kontrol sağlanamaz. 

    Bütün internet TCP / IP adı verilen bir prokol üzerinden işler. Burada da IP cihazları tanımlayıcı adrestir. Tıpkı telefon numaranız ya da TC kimlik numaranız gibi. 

    İnternete bağlı her cihazın IP adresi vardır. Şuanda kullandığın uzmanim.net sunucularının IP adresi 46.45.185.20

    IP adresi çok gizli, saklanması gereken bir bilgi değildir.  Dileyen her kişi örneğin bir sunucunun IP adresini bulabilir.

    IP adresi bilinen bir cihaza, cihaza diyorum çünkü telefon ya da bilgisayar fark etmez, sızmak için bir kaç durumun söz konusu olması gerekir:

    • Bilgisayar ya da telefonda trojan, rootkit benzeri bir yazılım vardır.
    • Cihazda uzaktan erişime olanak sağlayan bir yazılım yüklüdür.
    • Cihazda bir güvenlik açığı söz konusudur ve bu güvenlik açığı uzaktan erişime olanak sağlıyordur.

    Bu durumlar söz konusu olmadan bir cihaza uzaktan erişim mümkün değildir. 176.55.115.170 benim şuanki ip adresim. Dileyen telefonuma erişsin. Yapabiliyorsa.

    Bir telefona uzaktan erişmek onu kontrol etmek, telefona sızmak ancak yukarıdaki bahsettiğim durumlarda söz konusudur.

    Bahsi geçen videoların çoğu çoluk-çocuk tarafından hazırlanıyor. Burada çoluk-çocuk lafını yaşı düşük kardeşlerim için kullanmadım.  Bir iki video izleyip saçma sapan  videolar yayınlayan lamerlar için kullandım.

    İzlediğiniz her videoya inanmayın. 

    Bu tür videolar izleyip bir şeyler deneyen kişiler genelde av, kurban oluyorlar.  Çünkü genelde videolarda bahsi geçen uygulamalar, verilen linkler trojan barındırıyor.

    "Cihazda bir güvenlik açığı söz konusudur ve bu güvenlik açığı uzaktan erişime olanak sağlıyordur. Bunu birazdaha açarmısınız"

    Windows ya da Android fark etmez işletim sistemlerinde güvenlik açıkları çıkar. Bunlar yazılımdaki hatalardır. Bu açıklar Microsoft, Google gibi firmalar tarafından fark edildiğinde kapatılır. İşte bu sebepten Windows Update yani Windows güncellemelerini yapmamız gerekiyor.

    "Bilgiseyarlarım win 7 ve herhangi bi virus programi kullanmıyordum ama bilinçsiz bir indirmede bulunmuyordum. Mobil içinsede aynı şekilde bir virus bulasmasi durumu yoktu ve uzaktan erisime olanak saglayan bir uygulamada yuklu degildir"

    Windows 7 eski bir işletim sistemi. Windows 7 ve mevcut güncellemeleri yüklüyse şuanda bilinen ve IP adresi üzerinden bilgisayarın kontrol edilmesini sağlayan bir güvenlik açığı yok. Güncel Android işletim sistemi için de şuanda bilinen ve sadece IP adresi ile uzaktan kontrolün ele geçirilmesini sağlayan güvenlik açığı yok.

    " cihazlarda virüs programı kullanmamak bir güvenlik açığı olarak mı sayılır"

    Bilgisayarda antivirüs olmaması bir güvenlik açığı değil. Yukarıdaki bahsettiğim anlamında bir güvenlik açığı değil. Elbette antivirüs yüklü olan sistemle olmayan sistem aynı güvenlik seviyesinde değil.

    alattin alattin (16999)
    3 yıl önce cevaplandı

    • @alattin Cihazda bir güvenlik açığı söz konusudur ve bu güvenlik açığı uzaktan erişime olanak sağlıyordur. Bunu birazdaha açarmısınız kullanici760364 3 yıl önce
    • Bilgiseyarlarım win 7 ve herhangi bi virus programi kullanmıyordum ama bilinçsiz bir indirmede bulunmuyordum. Mobil içinsede aynı şekilde bir virus bulasmasi durumu yoktu ve uzaktan erisime olanak saglayan bir uygulamada yuklu degildi. kullanici760364 3 yıl önce
    • @alattin cihazlarda virüs programı kullanmamak bir güvenlik açığı olarak mı sayılır kullanici760364 3 yıl önce
    • @kullanici760364 sorularını cevabıma ekledim. alattin 3 yıl önce
    • Guncellemeleri erteleyen ve dikkate almayan bir kullaniciyim telefon icinde ayni sekilde, bilgiseyar icinde gecerli bu durumda sızılmış olma ihtimali yüksek mi @alattin ve sızan bir insan ne yapabilir ki kullanici760364 3 yıl önce
    • @kullanici760364 şuana kadar Android ve Windows 7 için sadece Ip adresi kullanılarak sisteme sızmak için kullanılabilecek bir güvenlik açığı çıkmadı. alattin 3 yıl önce
    • @alattin allah senden razı olsun kullanici760364 3 yıl önce
    • @kullanici760364 eyvallah :) alattin 3 yıl önce
    • Peki bir sorum daha olucak zahmet olmazsa, diyelim ki evde sızılmış bir cihaz var bu sızılmış cihazla aynı modeme bağlı cihazlara (mobil) sızılma ihtimali var mıdır @alattin kullanici760364 3 yıl önce
    • @kullanici760364 aynı ağda bir bilgisayara sızıldıysa diğer bilgisayarlara da sızılabilir diye bir kural yok. internette bir ağ. yerel ağ gibi. alattin 3 yıl önce

    0

    Sırf IP adresi biliniyor diye telefona/bilgisayara sızamazlar. Çok çok yaşadığın şehri öğrenirler ama bir şey yapamazlar.

    hydra hydra (3800)
    3 yıl önce cevaplandı

    • Nasıl bu kadar emin ve netsiniz daha öncesinden bir tecrübeniz mi var? çünkü bazı yerlerde ip adresi üzerinden bilgiseyara sızma videoları filan var bunlar kurmaca mı dersiniz? kullanici760364 3 yıl önce
    • @hydra kullanici760364 3 yıl önce
    • Hepsi kurgu, sahte o videoların. IP bulmak zaten kolay bir şey, gerisini getirmek sıkıntı, hem yasal olarak hem teknik olarak. hydra 3 yıl önce

    0

    statik bir ip adresi kullanmadıgın sürece zaten modem her kapanıp açıldıgında dış ip degişir. 

    metesploit TCP/IP açık port üzerinden pc baglanabiliyorlar ama telefon için backdoor veya aynı ağda iken farklı saldırı yöntemleri var ama şuan için hedef ip bilgisiyle direk telefona sızılacak bir araç görmedim cok eski makaleler var ama onlar işe yarıyacagını sanmıyorum..

    krsn krsn (233)
    3 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol