IP adresimin bilinmesi ne tür tehlikelere yol açabilir?

0

IP adresimi bu site biliyor şu anda, ve internet ortamının pek güvenli olduğu söylenemez. Birisi benim IP adresimi biliyorsa uzaktan bir şeyler yapabilir mi? İnternette veya oyunlarda VPN mi kullanmalıyım?

androidhacker androidhacker (28)
6 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    İnternet ortamında girdiğin her web sitesi IP numaranı öğrenebilir. Yani internet ortamında hiçbir zaman %100 güvende sayılmassın. 

    PEKİ BUNUNLA NELER YAPILABİLİR?

    Sen dikkatsizlik edip önüne gelen her programı indirirsen, her siteye girersen, sana yollanan her dosyayı incelemeden açarsan IP numaranın birilerinin eline geçmesine bile gerek kalmaz. Öncelikle bunu söyliyim.

    Sadece IP numaranı bilmekle bilgisayarını kimse ele geçiremez. Eğer halihazırda bir antivirüs veya Internet Security yazılımı kullanıyorsan ancak profesyoneller bunu yapabilir.

    Senin bilgisayarın üzerinden yasadışı bir sürü şey yapılabilir. Kabahatte senin başına patlar. 

    Webcam kullanıyorsan veya mikrofon kullanıyorsan haberin olmadan izlenebilirsin, aynı şekilde dinlenebilirsin. Bu yüzden her programın webcam/mikrofona erişmesine izin verme. Bazı antivirüs yazılımları bir program webcamine erişmeye çalıştığında sana haber veriyor.

    Sonuç olarak orjinal bir antivirüs ve internet security yazılımı kullanıyorsan IP numaranla hiçkimse sana zarar veremez. Tabi en önemlisi yukarıda söylediğim gibi senin dikkatli olman. 

    NOT: Bu yazdıklarım gözünü korkutmasın. Öyle her "IP'ni buldum" diyene inanma, her IP'ni bulduğunu iddia edenden de korkma. Çok profesyonel kişiler anca bu dediklerimi yapabilir.

    omercik omercik (9418)
    6 yıl önce cevaplandı

    • Teşekkür ederim fakat ben telefon kullanıyorum bilgisayar değil neyse suç benim telefon diye yazmamıştım saolun cevapladığınız için :) androidhacker 6 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol