IP adresleri neden 2 tane farklı gözüküyor?

0

Modem arayüzünde Ip adresim farklı gözüküyor, Tarayıcıdan ıp adresime baktığımda arayüzdekinden farklı gözüküyor modemi kapatıp açınca arayüzdeki ıp değişmiyor ancak tarayıcıdan girdiğim ıp adresim değişiyor.Biraz araştırdığım kadarı ile İnternet sağlayıcıları Sanal ıp oluşturup yüzlerce kişiye 1 ip veriyorlar ve aynı ip den girdikleri için portları kapatıyorlar bunu bana söylemeden habersiz yapıyorlar tabiki.Yüzlerce kişinin aynı ipye girmesi nasıl sonuçlar açar bağlantı kalitemi etkiler mi ve nasıl çıkarım?

mumim mumim (19)
5 yıl önce sordu

  • Daha detaylı anlatırmısın darkcrak 5 yıl önce

Toplam 2 Cevap


0

Tarayıcıdan IP adresinizin değişmesi normal.Siz modemi her açayıp kapattığınızda size IP havuzundan bir adres tanımlar ve dediğiniz gibi yüzlerce kişiyle aynı ağdan internete çıkarsınız.Statik IP adresleri ise paralıdır.Modem açıp kapanınca resetlenen IP sizin internet IP adresinizdir,sabit kalan IP adresi ise bilgisayara aittir.

dnzclk44 dnzclk44 (19)
5 yıl önce cevaplandı

  • Host adı olarak sitelerden baktığımda static.ttnet diye bitiyor başka birisinin ip baktığımda dynamic.ttnet diye bitiyor benimki statik gözüküyor ama abone olurken statik olsun diye belirtmedik ücrette ödemiyoruz bunun için ama anlamadığım şey statik gözüküyor modemi resetleyince tarayıcadaki ip değişiyor mumim 5 yıl önce

0

İki farkli ip kavrami var karisiklik olmasin. 192.168.2.1 gibi modem icinde gordugun ip yerel ip adresidir ve senin gercek ip adresin degildir. Adsl modemler ayni zamanda yonlendirici ozelligine sahiptir. O modeme baglanan tum cihazlara yerel ip adresi atanir. Bu son derece normaldir. Senin gercek ip adresin, yani internete erismeni saglaya  ip adresi internet servis saglatiyin tarafindan atanir. Bu da 74.12.34.23 gibi bir ip adresidir.

192.*.*.* Olan ip adresinin bir onemi yoktur. Modemi kapatip actiginda bu ip adresi degismeyebilir ama 74.*.*.* Olarak verdigim ornek ip degisir. Bu normaldir.  

Ek: https://www.whatismyip.com/  linkini ziyaret ederseniz lokal ve gerçek ip adresini görebilirsin.
 

Your Public IPv4 is: 88.236.105.2
Your IPv6 is: Not Detected
Your Local IP is: 192.168.1.103

Türk Telekom tarafından bana atanan gerçek IP: 88.236.105.2

ADSL modem tarafından atanan yerel IP:192.168.1.103

alattin alattin (16984)
5 yıl önce cevaplandı

  • Benim internetim statik olarak gözüküyor baktığım heryerde .staticttnet diye bitiyor başka ip adreslerine bakıyorum.dynamicttnet ile bitiyor host adı ve internette bununla ilgili çok şey var anlamadım mumim 5 yıl önce
  • @mumim cevabıma ek yaptım. Orada görünen ip adreslerini bir yazar mısın? alattin 5 yıl önce
üyelik gerektirir

Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol