ip değiştirme nasıl yapılır?

0

Oyun oynarken karşımdaki kişi ip adresimi aldı. Bana ip adresimi yolladı. Ip adresimi naıl değiştiririm? Ip adresim başkasının eline geçerse neler yapabilir?

Anonim Anonim (156)
2 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    ip adresi değiştirmek için bir kaç yöntem mevcut.  Öncelikle ip adresi ile ilgili genel  bilgiler vereyim. 

    Temel olarak iki ip adresinden bahsedebiliriz: Modem, Router cihazın bilgisayarınıza, telefonunuza, tabletinize atadığı yerel ip adresi ve internet servis sağlayıcınızın size atadığı genel ip adresi.

    Lokal ip adresi 192.168.2.120, 10.10.10.5 gibi görünen  değerlere sahiptir ve bağlı olduğunuz ağ için geçerlidir.  Mesela bir modeme 2 cihaz bağlıysa modem bu cihazlara 192.168.2.10 ve 192.168.2.11 gibi ip adresleri atar bunlar sadece bağlı olunan ağ için geçerlidir.

    internet ortamında genel ip adresiniz geçerlidir ve bu ip adresi Türk Telekom, Turk.Net, Turkcell, Vodafone gibi internet servis sağlayıcılar tarafından Adsl modeminize atanır. internet ortamında kimliğinizi belirleyen ip adresi budur.

    ip değiştirme yöntemleri:

    • Adsl modemi kapatıp açmak
    • VPN yazılımı kullanmak
    • Proxy sunucu kullanmak

    Adsl modemi kapatıp açmak:

    Eğer sabit ip kullanmıyorsanız (özel olarak talep etmediyseniz ip adresiniz dinamiktir) Adsl modem her kapatılıp açıldığında ip adresiniz değişir.  Modem her kapanıp açılmada servis sağlayıcı ile yeniden bağlantıya geçer ve bir ip alır. Ip adresleri bir havuzdan dağıtılır. En basit ip değiştirme yöntemi budur.

    VPN yazılımı ile ip değiştirme:

    VPN yazılımları gizlilik için kullanılır. Eğer VPn yazılımı kullanıyorsanız bağlandığınız sunuculara servis sağlayıcı tarafından size atanan ip adresi değil VPN ip adresi iletilir. Böylece ip adresiniz gizli kalır. VPN sunucu bağlantı isteklerini sizin için karşılar. Ip adresiniz sadece VPN sunucu tarafından bilinir ve örneğin oyun sunucularında VPN ip adresi görüntülenir.

    Proxy sunucu ile ip değiştirme:

    VPN benzeri proxy yani vekil sunucu kullanarak da ip adresi değiştirebilirsiniz. Proxy sunucu VPN sunucular bu denli yaygın değilken daha fazla kullanılıyordu.  Proxy kullanabilmek için kullandığınız yazılımın proxy desteğinin olması gerekir ve yazılım için proxy sunucu ayarı yapmanız gerekir VPN'e göre daha zahmetli bir yöntemdir. Windows 11 gibi sistemlerde Ara sunucu olarak genel tanım yapmak da mümkündür.  Proxy sunucu şu şekilde çalışır: örneğin https://uzmanim.net sitesine girmek istediniz. Proxy sunucu sizin adınıza uzmanim.net sitesine gider. Sayfanın bir kopyasını alır ve size iletir. Proxy sunucu uzmanim.net sitesi daha önce ziyaret edilmişse bunu ön bellekten getirir. Bu size hız kazandırır ama çoğu zamanda güncel olmayan içeriği servis edebilir.

     

    alattin alattin (16999)
    2 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol