iPhone 5S kendi kendine kapanıyor açılıyor. Nasıl düzeltirim?

0

2.5 yıldır kullandığım bir iphone 5s telefonum var. Durumu biraz kötü ama bugüne kadar şarj dışında bir sıkıntısı yoktu.Bu sabah iphonumu 11.4 e yükselttim. Yükseltmeden sonra telefon kendiliğinden kapanıp açılmaya başladı. Ayarları komple sildim değişen bir şey olmadı. Bu sorunun çözümü nedir acaba? Acaba güncelleme mi hatalı? Yeni güncelleme gelirse sorun düzelir mi?

chonegha chonegha (8)
5 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    Öncelikle zahmet edip cevap veren arkadaşlara teşekkür ediyorum. Sorunun çözümü ise şu şekilde. Telefonu sıfırladıktan sonra da aynı sorun devam etti. Daha sonra telefoncuya gittim. Bir sıfırlama da o yaptı ve ardından yeni yazılım yükledi ama sonuç değişmedi. Başka bir batarya takıp denediğimizde ise sorunun ortadan kalktığını gördük. Yani sorun güncelleme değil telefonun bataryasıydı. Tekrar teşekkürler.

    chonegha chonegha (8)
    5 yıl önce cevaplandı

    • Aslında mantıklı. Bataryanın iOS 11.4'ü tam olarak kaldıramayacak halde olduğunu düşünürsek, yeni bir batarya sorunun çözümü olabilir. Çözümü paylaştığın için teşekkürler. omercik 5 yıl önce

    0

    Bütün verilerinizi yedekleyip telefonu sıfırlamayı deneyin. Maalesef iOS son zamanlarda bu tarz hataları sık sık vermeye başladı. 

    omercik omercik (9418)
    5 yıl önce cevaplandı

      0

      Telefonunuzda şuana kadar bir sorun oluşmamışsa ve yeni güncelleme ardından bu tarz bir sorun yaşadıysanız, sorunun güncelleme ile ilgili olduğunu düşünebilirsiniz.

      @farurhenho arkadaşımızın dediği gibi telefonu sıfırlamanız gerekecek gibi görünüyor.

      Tabi ki Apple bu sürümü tüm telefonlar için test etmiş ve sorun görmediği için yayınlamıştır. Ancak bazı telefonlar özellikle sıfır kurulum yerine eski sürümden yükseltme metodu ile güncelleme yaptığında sorun yaşama olasılıkları yükseliyor. Bu açıdan telefonunuza hard format atmanızı öneririm. Hard formattan kastım telefonunuzu DFU modunda başlatmanız, bilgisayara bağlamanız ve bilgisayar üzerinden yeni işletim sistemini sıfır olarak kurmanızdır.Bunun için iPhone 5s e ait firmware dosyasını internetten indirmeniz gerekiyor.

      YouTube üzerinde bu kurulumu anlatan pek çok video mevcut. Videolu olarak izlerseniz sizin içinde yapması basit olacaktır.

      ismailsarp ismailsarp (6010)
      5 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol