Iphone 7 telefonu, uçak modundayken pili aniden düşüyor. Ekran kilitleme sesi bozuk çıkıyor. Bu sorunları nasıl çözebilirim?

1

Merhabalar,

Yaklaşık 3 buçuk yıldır Iphone 7 kullanıyorum. Telefonuma çok iyi baktım. Son birkaç aydır pil sağlığı %81 olarak kullanıyorum fakat yaklaşık 20 gün önce şarj konusunda sıkıntı yaşamaya başladım. Pil sağlığı hala %81 olmasına rağmen gece yatarken uçak moduna aldığım halde pili %100 iken sabah %50'ye düşüyor. Hiç kullanmadığım halde! 

Arka planda tüm uygulamalarım kapalı, kullanmadığım bütün uygulamaların hücresel verisi kapalı, konum kapalı, sürekli evde olduğum için internete Wi-Fi'dan bağlanıyorum. Apple destek hattını aradığımda pili değiştirin dediler. Değiştirmem gerekiyorsa değiştiririm ama internetten okuduğum yorumlarda Apple yetkili servislerinden herkes şikayetçi olmuş. Telefonlarının çizildiğini, işlem yapılmadan geri gönderildiğini, cihazlarının daha da sıkıntılı hale gelip iyice bozulduğunu söyleyenler olmuş. Bu yüzden bu sorunları ben de yaşamak istemiyorum. O yüzden buradan sorumu sorup fikir almak istedim. 

Telefonum pili değiştirin diye uyarı da vermiyor üstelik. Telefonda bir şeyler izlerken şarj seviyesi normal seviyede düşüş sağlıyor. İlginç bir şekilde kullanırken değil, telefon uçak modundayken şarjı bitiyor. Formatlayıp sıfırlasam sorun çözülür mü? Ya da başka bir önerisi olan var mı?

Bir de bu son zamanlarda ekran kilitleme sesi çok tuhaflaştı. Ekranı kilitlerken sanki içinde bir şey patlıyor gibi tuhaf bir ses çıkarmaya  başladı. Acaba pil sorunu ile bu sesin bir bağlantısı olabilir mi? Telefonun içindeki bir şeylerin bozulmuş olması pili de etkiliyor olabilir mi? Bu konuda bilgisi olup beni aydınlatan olursa çok sevinirim.

Teşekkürler.

 

 

birmisafir birmisafir (8)
3 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Yaşadığınız sorun bana donanımsal bir sorun gibi geliyor.

    Ancak gece yatarken pilin çok hızlı düşmesi ve normal kullanımda normal düştüğünü belirtmişssiniz bu durum yazılımsal olabileceğini de gösteriyor. Bana kalırsa basitten zora giderek çözüm denemeleri yapılabilir.

    Telefonunuzu ilk olarak formatlama yapabilirsiniz. İsterseniz formatı iTunes üzerinden hard format dediğimiz Kurtarma Modu kullanarak telefonunuzu sıfırlamayı deneyebilirsiniz. Bu Mod ile telefonunuza internet üzerinden indireceğiniz .ipsw dosyasını gösterecek ve iPhone telefonunuzu tamamen fabrika ayarlarına döndürebileceksiniz.

    İlk olarak yukarıdaki yöntemi denedikten sonra telefonunuzu tekrar gözlemlemeyi deneyebilirsiniz. Durum devam ettiğinde donanımsal bir sorun olduğu daha net ortaya çıkacaktır diye düşünüyorum.

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    3 yıl önce cevaplandı

    • Evet çok ilginç bir şekilde kullanırken değil kullanmadan hızla şarj bitiyor. Cevabınız için çok teşekkür ederim. Dediğiniz gibi formatlayıp gözlemleyeyim. Çok sağolun @ismailsarp bey. birmisafir 3 yıl önce
    • Rica ederim umarım işe yarar @birmisafir ismailsarp 3 yıl önce
    • Sorun çözüldü. 2 gün boyunca gözlemleyip öyle yazayım istedim. Tekrar çok teşekkür ederim @ismailsarp bey. birmisafir 3 yıl önce
    • Çözülmesine sevindim, iyi günlerde kullanmanız dileklerimle @birmisafir ismailsarp 3 yıl önce

    0

    İlk olarak güzel anlatımın için teşekkür ederim

    Anlattığınız olaylar yani servis olayları bazı servislerde yaşanıyor yani tecrübesiz çalışanlar yüzünden cihazınız zarar görebiliyor. Bir çok ünlünün Apple cihazlarını yolladığı bir servis var dilersen ona yollamanda fayda var hatta cihazın yenisiyle değiştirebilirler. Bazen bazı yazılımlar cihazınızda yüksek pil yiyebiliyor yani cihazınıza format atıp gözlemlemeyi deneyebilir sonrasında sorun çözülmezse servise yollayabilirsiniz.

    Yaypel Company : telefon numarası - 0532 645 2931

    Cihazında benim düşüncem hoparlör yeri temizlencek ve batarya değişecek.

    darkcrak darkcrak (5158)
    3 yıl önce cevaplandı

    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol