iphone safari reklam virüsü

0

iphone da siteleri gezerken www.bestallthings.com diye bir siteye yönlendirdi bu sitede telefonunuza virüs bulaştı telefonunuzu taratın uyarısı var ben buna aldanıp bu reklama tıklamadım ama şimdi safariyi her açtığımda bu sayfa çıkıyor başka sitelere giremiyorum.

captain captain (1)
8 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    iphone safari reklam virüsü bir kaç sebepten ortaya çıkabilir.

    Öncelikle adsl modem kaynaklı olabilir. 

    3G üzerinden bağlandığınızda iphone safari reklam virüsü ile karşılaşıyor musunuz bunu kontrol edin.

    Eğer iphone safari reklam virüsü sadece Wifi yani kablosuz ağ üzerinde karşınıza çıkıyorsa Adsl modem üzerinden DNS değiştirin. Aynı şekilde Adsl modemi resetlemek de gerekebilir.

    Bu eski model Adsl modemlerde sık karşılaşılan bir sorundur. Mümkünse yeni adsl modem almanız gerekecektir.

    Eğer hem 3G hem de Wifi üzerinden iphone safari reklam virüsü ile karşılaşıyorsanız o zaman ilk yapmanız gereken Safariyi sıfırlamak olmalıdır.

    Diğer bir çözüm,  Ayarlar > Genel > Sınırlamalar bölümüne  gidin.Bu bölümde reklam yazan kısımda Reklam Takibini Sınırla  özelliğini etkinleştirin.

    Son olarak sorun hala düzelmediyse, yüklemiş olduğunuz ücretsiz uygulamalar, oyunlar iphone'da reklam virüsü ile karşılaşmanıza sebep olabilir. Bu durumda yüklenen ücretsiz uygulamaları tek tek kaldırın.

     

     

    cemkara cemkara (4215)
    8 yıl önce cevaplandı

      0

      öncelikle teşekkürler söyledikleriniz uyguluycam ama eğer modem kaynaklı olsaydı aynı modemi kullanan diğer telefonlardada aynı sitenin çıkması gerekmiyormu. diğer aphone larda safaride bir sorun yok

       

      tamam ayarlar bölümünden safarinin tarihçe ve veriyi sil kısmından sildim (safariyi sıfırladım ) sorun düzeldi.allah razı olsun

      captain captain (1)
      8 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol