0
iPhone'da şarj süresini uzatmanın yolları nelerdir?
İPhone'da şarj süresini uzatmanın yolları aşağıda detaylı bir şekilde anlatılmıştır.
0
iPhone Şarj Süresini Uzatmanın Yolları
iPhone kullanıcılarının en büyük sıkıntılarından birisi şarjlarının az gitmesi. Android cihazlara kıyasla batarya kapasiteleri oldukça düşük olan iPhone modelleri şarj süresi konusunda kullanıcılarını üzüyor. Elbettte şarj süresini uzatmak mümkün. Bilinçli bir şekilde gerekli ayarlar yapıldıktan sonra iPhone'da şarj süresini uzatabilirsiniz.
Dilerseniz hemen iPhone'da şarj süresini uzatmak için yapılması gereken ayarlara geçelim.
Yoğun olarak kullanmadığınız uygulamaların bildirimlerini kapatın
Sıklıkla kullanmadığınız uygulamaların sürekli bildirim göndermesi şarj sürenizi olumsuz olarak etkilemektedir. Bu nedenle gereksiz olarak gördüğünüz bildirimleri Ayarlar > Bildirimler sayfasına giderek özelleştirebilirsiniz.
Siri'yi kapatın
Eğer kullanmıyorsanız iOS işletim sisteminin asistanı olan Siri'yi kapalı konuma getirmeniz şarj sürenizi olumlu etkileyecektir. Ayarlar > Genel > Siri > Kapalı yolunu izleyerek Siri'yi kapatabilirsiniz.
Canlı duvar kağıtları kullanmayın
Canlı / Hareketli duvar kağıtları kullanmanız şarj sürenizi ciddi bir miktarda olumsuz etkileyecektir. Günlük kullanımda saate bakmak için bile yüzlerce defa açtığımız telefonlarımızda canlı duvar kağıdı kullanmak şarj süresini azaltacaktır. Bu nedenle sade ve koyu renkli duvar kağıtlarını tercih ederek şarj sürenizi uzatabilirsiniz.
Düşük güç modunu kullanın
Elbette düşük güç modunu sürekli kullanarak şarj süresini uzatmak mantıklı değil. iPhone telefonunuzun sürekli düşük güç modunda olması performans sorunlarına yol açabilir. Ancak şarj yüzdesi %40 - %30 seviyelerine inmesi durumunda düşük güç modunu kullanarak şarj sürenizi uzatabilirsiniz.
Yeni verileri al özelliğini kapatın
Eğer e-posta hesabınızı aktif olarak kullanmıyor veya harici bir mail uygulaması kullanıyorsanız Mail uygulamasının sürekli arka planda yenilenmesini kapatabilirsiniz.
Yeni verileri al özelliğini Ayarlar > Mail, Kişiler, Takvimler > Yeni Verileri Al > Anında İlet yolunu izleyerek devre dışı bırakabilirsiniz.
Parlaklığınızı kısın veya otomatik moduna ayarlayın
Telefonların en çok şarj tüketen bölümü ekran. Bu nedenle parlaklığınızı kısmak veya otomatik moda ayarlamak şarj süresini olumlu yönde etkileyecek en önemli ayar.
Ayarlar > Ekran ve Parlaklık veya Denetim Merkezini açarak parlaklığınızı kısabilir veya otomatik moda ayarlayabilirsiniz.
Otomatik güncellemeleri kapatın
Uygulamaların arka planda otomatik güncellemesi şarj süresini oldukça azaltan bir durum. Otomatik güncellemeyi kapatmak için Ayarlar > iTunes ve App Store > Güncellemeler yolunu izleyebilirsiniz.
WiFi ve Bluetooth'u gereksiz açık tutmayın
WiFi ve Bluetooth özelliklerini kullanmadığınız zaman kapalı konuma getirin. Aksi takdirde uygulamalar bu özellikler sayesinde kendini aktif ederek veri kullanabilir. Bu durumda şarj süreniz ciddi oranda olumsuz etkilenecektir.
Arka planda uygulamaların yenilenmesini kapatın
Uygulama yenileme özelliğini tamamen devre dışı bırakmanız elbette mantıklı olmaz. Facebook, WhatsApp gibi oldukça sık kullandığımız uygulamarın arka planda yenilenme özelliğini kapatmanızı tavsiye etmeyiz. Ancak nadir olarak giriş yaptığınız uygulamarın arka planda yenilenmesi kapatarak şarj sürenizi uzatabilirsiniz.
Ayarlar > Genel > Arkaplanda Uygulama Yenile yolunu izleyerek listeyi kendinize göre özelleştirebilirsiniz.
Konum ayarlarını özelleştirin
Swarm veya Yandex Navigasyon gibi popüler uygulamaların konum servislerinizi kullanması gayet normal. Ancak konum servislerini gereksiz yere kullanarak şarj sürenizi azaltan birçok uygulama mevcut. Gereksiz yere konumunuzu kullanmak isteyen uygulamaları kapatmak için Ayarlar > Gizlilik > Konum Servisleri yolunu izleyebilirsiniz. Listede konumunuzu kullanmasını istemediğiniz uygulamarı Asla ayarına getirerek devre dışı bırakabilirsiniz.
Tüm bu ayarlamaların sonucunda iPhone telefonunuzun şarjı artık daha fazla gidecektir.
Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.
Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol