iPhone uygulamala verileri nasıl temizlenir?

0

iPhone uygulamala verileri nasıl temizlenir?

iPhone nasıl temizlenir?

iPhone'da boş yer nasıl açılır?

murat murat (12492)
7 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    iPhone nasıl temizlenir? iPhone'da boş yer nasıl açılır?

    Özellikle 16GB sahibi iPhone kullanıcılarının en büyük sorunlarından biri  zamanla azalan depolama alanıdır.  iPhone'a yüklenen uygulamalar normalde App Store'da görünen boyutlarından daha fazla yer kaplar. Örneğin App Store üzerinde 16MB görünen bir uygulama telefon üzerinde 150MB veya üzeri kaplayabilir.  

    Özellikle Facebook, Instagram, Twitter, WhatsApp gibi uygulamalar iPhone üzerinde günden güne daha fazla yer kaplar.  Bunun sebebi uygulamalara ait ön bellek dosyaları ve uygulama üzerinden alınan resimler, videolar gibi veri dosyalarıdır.

    Mesela Instagram üzerinde gezindiğinizde, Instagram uygulaması bazı verileri otomatik olarak telefonunuza indirir. Bunlar videolar, resimler gibi dosyalardır. Bu veri dosyaları telefonuzun ön belleğinde yer kaplar ve telefon üzerindeki depolama alanınız günden güne azalır. 

    iPhone uygulamala verileri nasıl temizlenir?

    iPhone uygulamala verilerini silmek daha önceden oldukça kolaydı. iOS 8.4 sürümünden önce App Store üzerinden indirdiğiniz uygulamalar ile uygulama verilerini temizleyebiliyordunuz. Daha sonra gelen IOS güncellemeleri ile bu artık kullanılamaz duruma geldi.

    Yani eğer güncel bir IOS sürümü kullanıyorsanız App Store üzerinde bulunan iphone uygulama verisi temizleme programları artık işe yaramıyor. Bu sebepten pek çok sitede bulabileceğiniz ve önerilen iphone uygulama verisi temizleme programları sizde çalışmayacaktır.

    iPhone uygulama verileriniz temizlemek için şuan tek geçerli yöntem yüklü olan uygulamarı kaldırmak ve sonra yeniden kurmak.  Eğer Facebook, Whatsapp, Instagram gibi uygulamalar iphone üzerinde çok yer tutuyorsa  önce bu uygulamaları kaldırın sonra da yeniden kurun.  Bu işlem sırasında iphone otomatik olarak uygulama verilerini silecektir.  Bu aynı zamanda iphone uygulamalarının temizlenmesi anlamına da geliyor.

    App Store üzerinde arama yaptığınızda pek çok program karşınıza gelecek, bu uygulamaları boşuna indirmeyin.  Belki ilerleyen zamanlarda iphone üzerine Android benzeri uygulama verilerini temizleme seçeneği gelir. Böylece iphone'da kolayca yer açabiliriz.

    Apple neden iphone uygulama verilerini temizlemeyi sağlayan programların çalışmasına olanak veren özelliği kapattı?

    Apple, iphone üzerinde çalışan IOS işletim sisteminin olabildiğince stabil ve güvenli çalışmasını hedefliyor. Bu sebepten 2. parti yazılımların telefona erişimlerini son derece kısıtlı tutuyor. Böylece  App Store üzerinden indirilen bir uygulama zararlı dahi olsa telefonunuza olabildiğince az zarar veriyor. Kısaca bu güvenlik sebebi ile yapılan bir kısıtlama. Elbette bir uygulama veri temizleyicisi olsa tüm iphone severler mutlu olacaklar.

    murat murat (12492)
    7 yıl önce cevaplandı

      0

      @murat hocama ek olarak şunu eklemek isterim.

      Bende iPhone kullanan birisi olarak bu sorunun Android tarafında olduğu kadar basit çözülememesi iPhone kullanmanın sıkıntılarından biri.Ancak tabiki çözüm yolları mevcut.

      murat hocamızın dediği çözüme ilave olarak, uygulama verileri fazla yer kaplayan uygulamaları örneğin Instagram'ı verileri ile birlikte silmek için şu yolu deneyebilirsiniz.

      1. Instagram uygulamasını kaldırın.
      2. iPhone telefonunuzu güç tuşu ve home tuşuna aynı anda basılı tutarak yeniden açılış ve logo gözükene kadar bekleyin ve logodan sonra tuşları bırakın.
      3. Şimdi iPhone telefonunuza Instagram uygulamasını yeniden yükleyin.

      Şimdi Instagram telefonunuza yeniden kurulduğundan önbellek verileri silinmiş ve 100 MB tan küçük alan kaplar halde olacaktır.

       

      ismailsarp ismailsarp (6010)
      7 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol