İşlemci fanı dönmüyor

0

Kuzenim kasası bozulmuş diye kullanmamış bir kaç ay. Bende bakayım dedim. Power tuşuna basınca kasa hiç bir şekilde tepki vermiyor. Sağlam power supply taktım tekrar denedim. Bu sefer işlemci fanı ufak bir sallananıyor  ama dönmüyor. Bilgisayar eski özellikleri bilmiyorum. 

oguzhan34 oguzhan34 (96)
6 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    PC'yi bir teknik servise gösterirseniz iyi olur. Zira bir donanım problemi gibi görülüyor ve bu halde tecrübesiz kullanıcılar bir şey yapamazlar. Aksi halde -uğraşmaya devam edilirse- arıza dahada çözümsüz hale gelebilir, başka problemlerde oluşabilir.

    temmuz temmuz (12505)
    6 yıl önce cevaplandı

    • @temmuz öyle yapıcam evet ama sorun nerde olabilir bilginiz var mı? oguzhan34 6 yıl önce
    • Bu halde uzaktan bir şey söylenemez. Anakart, işlemci veya power supply (başkası ile denedik diyorsun ama yinede olabilir) problemleri olabilir. Yada çok daha basit bir şey (bağlantı kablolarının yerinden çıkması veya yerinde gevşek hale gelmesi gibi mesela).. Yani her şey olabilir. Fal bakar gibi uzaktan teşhis veya tahmin yapılamaz . Zira veriler çok yetersiz @oguzhan34 temmuz 6 yıl önce

    0

    Sorunuzu tam olarak anlayamadım. Sorun sadece işlemci fanının dönmemesi mi yoksa sadece fan değil bilgisayar da mı açılmıyor ?

    Yazınızda tepki vermiyor demişsiniz. Ama daha sonra power supply değişiminin fan biraz döndü demişsiniz. Bilgisayar açılıyor ve herşey normal ama sadece fan mı çalışmıyor. Bu şekilde ise fanın dönmemesi sorun teşkil edecektir. Ama zaten bilgisayar bile açılmıyorsa fan öncelikli bakılacak yer olmayacaktır.

     

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    6 yıl önce cevaplandı

    • Bilgisayar hiç tepki vermediği için elektrik gelmediğini düşündüm. Power supply değiştirip denedim. Fan çok küçük dönüp durdu yine açılmadı. @ismailsarp oguzhan34 6 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol