İşlemci nasıl Turbo Boost'da çalıştırılır?

0

Merhaba HP pavilion g6 1095et bir bilgisayar var ve işlemcisi i5 2410 2.3 ghz. İntelin kendi sayfasında intel turbo boost ile 2.9 a çıktığını gösteriyor. Sayfasında benim işlemci için turbo boostla alakalı bişe yok. Acaba oc nasıl yapacağım?

kullanici79403 kullanici79403 (14)
5 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    Turbo Boost Intelin bir teknolojisi ve otomatik olarak çalışır. Senin bir işlem yapmana gerek yok.  Yazılım ve donanım ile birlikte, işlemci bazı durumlarda otomatik olarak hızını normal hızların üzerine çıkartabiliyor.

    Örnek vereyim. Bir uygulama var ve bu uygulama sadece tek çekirdek kullanıyor. Ama senin işlemcin 2 çekirdekli. Normalde bu program senin işlemcini tam manası ile kullanamaz ve yavaş çalışır. İşte Turbo Boost burada devreye giriyor. Senin tek çekirdeğin normalde 2,30 GHz hızında çalışır. Turbo Boost tek çekirdekte çalışan programı alıp 2,90 GHz hızında çalıştırıyor. Böylelikle performans elde etmiş oluyorsun.

    Dediğim gibi senin TurboBoost'dn yararlanmak için ek bir işlem yapman gerekmiyor. TurboBoost özelliği otomatik çalışan bir özellik.

    hakan hakan (15424)
    5 yıl önce cevaplandı

      0

      Turbo Boost kullanabilmek için hiç bir şey yapmana gerek yok. Sen OverClock demişsin ama böyle bir işleme gerek yok. CPU ve sürücüler senin için Turbo Boost işlemini devreye sokar. İşlemcin ne zaman 2.3Ghz ne zaman 2.9Ghz çalışması gerektiğine karar verir. Turbo Boost'un güzelliği burada.

      murat murat (12492)
      5 yıl önce cevaplandı

        0

        Peki ben sürekli olarak 2.9 da çalışmasını isteyebilirmiyim

        kullanici79403 kullanici79403 (14)
        5 yıl önce cevaplandı

        • Bunu sen yapamazsin. Bir de sunu unutma 2.9Ghz de sadece tek cekirdek çalışır. Iki cekirdek var sende. Bu sadece tek cekirdek kullanan uygulamalar icin gecerli. Iki cekirdek tek cekirdekten daha hizlidir. hakan 5 yıl önce
        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol