işlemci soğutucum tam oturmadı

0

biilgisiyar temizliği yapıyım dedim kasayı açtım parçaları falan sökmeye başladım bu arada ekran kartık gtx 960 i7 8gb ram falan var herneyse işlemci soğutucumu söktüm termal macunladım geri takarken tam oturmadı elle oynatıp azcık sallayabiliyosun yani sonra fandan açayip gürültülü ses almaya başladım oyunlarda acayip fps kaybı yaşadım lolde normalde 250 300 arası alırdım şimdi 10 20 arası falan almaya başladım aranızda biriniz yardımcı olursa çok sevinirim 
 

lyxean lyxean (1)
4 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    İşlemci fanının tam oturtamadıysan bu ciddi sorunlara yol açar. İşlemcin aşırın ısınır ve kilitlenmeler başlayabilir. Mutlaka işlemci fanını düzgün oturtmalısın. Eğer bunu sen beceremiyorsan çevrenden birinden veya bir profesyonelden destek al. Burada yazarak anlatılabilecek bir durum yok.

    hakan hakan (15424)
    4 yıl önce cevaplandı

      0

      Merhaba ,

      İşlemc fanını tam oturtman senin faydana olacaktır. İşlemcinin yapmış olduğu yüklerden ,ısınmasına kadar her şeyi etkileyen bir durum. Şöyle hangi anakartı kullanıyorsan telefonundan yaz youtube işlemci fanı takma diye çıkar. Aksi takdirde işlemcin yanabilir ve diğer donanımlara zarar verebilir. Takarken de termal macun al. Soğutma sistemi işlemci ile soğutma görevini tam yapsın.

      huseyinkkamer huseyinkkamer (77)
      4 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol