işlemci yüksüz haldeyken 60-70 Derecelere çıkıyor

0

Casper nirvana kullanıyorum 3. Senesi 840m 2 gb ekran kartı 8 ram i5 4200 2.5 ghz laptopum var. Yeni format bakım yaptım macun falan sürdüm. Trust marka soğutucu aldım bişey farketmedi.game boots falan kullanıyorum hala aynı. Oyun oynarken birden fanın sesi yükselip oyun kasma yapıyor cok gıcık bi durum düşük oyunlarda bile kasıyor lütfen yardım edin beyler 😔

hasanayar1 hasanayar1 (1)
7 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    1

    Ulaştığınız sıcaklıklar yüksek seviyede.100 derece sıcaklık işlemcinizin zarar görmesine neden olabilir.Eğer termal macun yenileme ve fan hızlarında bir sorun görmüyorsanız, işlemci ile soğutucu plakanın temas edip etmediğine dikkat edin.Montaj hatası yapmış olabilirsiniz.Eğer temas yok veya temas yeterli değilse ısıyı da düzgün iletemeyecektir.

    Diğer tüm denemeleriniz ardından;

    • İşlemci fanınızın doğru çalıştığından eminsiniz
    • termal macun'u doğru sürerek işlemci ile soğutucu plakayı düzgün olarak montaj yaptınız
    • Laptop ısı deliklerini tozlardan arındırdınız ve hava yolları açık

    yukarıdaki işlemlere rağmen sıcaklıklar yüksek seviyede seyretmeye devam ediyorsa, soğutucu plaka da ısıt iletkenlik sorunu yaşıyor olabilirsiniz.Yani laptobu açtığınızda karşınıza çıkan ısıyı ileten metal borular zamanla özelliklerini kaybederek karardıklarında ısıyı da eskisi gibi sağlıklı iletmiyor olabilirler.Eğer bu gibi bir neden ile karşı karşıya iseniz laptobunuza uyan sağlıklı yeni bir soğutucu plaka alarak montaj yapmanız gerekebilir.isterseniz elinizde malzeme olmadığından bunu teknik servis gibi yerlere götürerek test amacıyla taktırabilirsiniz.Böylece sorunu da anlamış olursunuz.

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    7 yıl önce cevaplandı

      0

      İşlemci yanmadan yardım ederseniz sevirim oyunlarda cpu 100 e kadar cıkıyor arada geçiyo bile 😔

      hasanayar1 hasanayar1 (1)
      7 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol